Klar til nye rekorder: - Vi troede ikke, det kunne blive vildere end sidste år

Med næsten 200 dyr klar til udstilling, slår Fjerritslev Dyrskue rekorden fra sidste år.

85 kødkvæg, 79 malkekøer, 20 heste og 14 får. I alt står 198 dyr klar til at gå i ringen, når Fjerritslev Dyrskue løber af stablen lørdag den 18. maj.

Det vækker jubel i udvalget bag dyrskuet, som bliver arrangeret af LandboNord.

- Vi troede ikke, det kunne blive vildere end sidste år, så det er rigtig glædeligt, at der er så stor interesse for at udstille dyr, fortæller formanden for dyrskueudvalget, Jørgen Vigsø, der sidste år kunne skrive 174 dyr på tilmeldingslisten til årets første udendørs skue.

- Det kunne tyde på, at det er ved at blive en rigtig god tradition at udstille dyrene her i starten af sæsonen for lige at prøve dem af og vurdere om de skal med til flere dyrskuer hen over sommeren, siger Jørgen Vigsø.

Den største stigning af tilmeldinger ses blandt holstein-køerne, hvor der i år er 61 tilmeldte mod 40 sidste år.

Stor opbakning

Rekordtilmelding på dyrefronten er ikke det eneste, formanden kan glæde sig over.

- Vi mærker rigtig god opbakning fra de lokale maskinhandlere, mens også andre lokale virksomheder – for eksempel en række bilforhandlere – er klar. Derfor er maskinudstillingen også udsolgt, lyder det fra Jørgen Vigsø, der med over 40 tilmeldte virksomheder også her slår rekord.

Desuden melder formanden om et dyrskue i topform, når det kommer til frivillige kræfter.

- Der er heldigvis mange, der brænder for at få det her op at stå. Det hører man jo om, at der kan være problemer med andre steder, hvor det så ender med at blive for surt et arbejde for de få, der bakker. Det problem har vi heldigvis ikke i forhold til Fjerritslev Dyrskue. Ikke mindst er det vigtigt, at vi har folk i udvalget der går meget op i forskellige dele af dyrskue, altså nogle brænder meget for hestene, andre for køerne og igen nogle for børnedyrskuet. Vi er rigtig godt dækket ind på alle fronter, vurderer formanden, der dog må leve med, at dyrskuet i 2024 skrumper på et enkelt punkt:

- Vi har lidt mindre plads end vi plejer, da idrætscenteret er i gang med at udvide og derfor har købt et stykke af dyrskuepladsen af LandboNord. Derfor er planen også, at nogle af aktiviteterne kommer til at rykke op i skoven ovenfor pladsen, fortæller formanden.

Mens Idrætscenter Jammerbugt altså har spist omkring 10 procent af pladsen, kommer en del af dyrskuet i år også til at foregå i idrætscenterets lokaler.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med idrætscenteret, og med den mindre plads er der ikke blevet plads til det store frokosttelt, vi plejer at have. Til gengæld har vi fået lov at låne den gamle gymnastiksal i centeret, forklarer Jørgen Vigsø.

Endnu en rekord

Dyrskuepladsen i Fjerritslev åbner med flaghejsning klokken 9.00 og åbningstale ved borgmester Mogens Gade. Klokken 10.15 går LandboNords formand Torben Farum på talerstolen.

Desuden skulle dagen gerne byde på endnu en rekord, når man klokken 12.45 forsøger at få så mange siddende børn ned i korncontaineren, at det giver en plads i Børnenes Rekordbog.

Fjerritslev Dyrskue

Tilmeldte dyr

Kødkvæg 85

Angus 9

Blonde 3

Grauvieh 2

Murray Grey 3

Jysk Kvæg 2

Dexter 11

Galloway 5

Hereford 7

Charolais 13

Simmental 10

Limousine 20

Malkekvæg 79

Holstein 61

Jersey 18

Heste 20

Jydsk 3

Fjordheste 2

Islandsk 1

Tinker 5

Irish Cob 1

Shetlænder 8

Får 14

Islandsk 4

Landrace 4

Blå Texel 1

Texel 5

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs også