Bygholm-elever viser skolens limousiner frem på skue

Bygholm Landbrugsskole vil både være at finde med stand og i dyrskue-ringen på Horsens Dyrskue, hvor en dyrskue-gruppe af elever vil præsentere flotte dyr fra skolens Limousine-kødkvægbesætning.

Bygholm Landbrugsskole har også en Limousine-kvie med på skuet, som hér vises af Daniel Just Jørgensen. Foto: John Ankersen Bygholm Landbrugsskole stiller blandt andet med en Limousine-ko med kalv på skuet, som Clara Tronborg Jensen, Stine Gier Ventzelsen og Sidsel Rafn van Gilst, hér viser i skolens stald. Foto: John Ankersen

Der er blevet passet, plejet og trænet ekstra meget for tiden i kvægstalden på Bygholm Landbrugsskole.

Skolen er nemlig ikke bare udstiller med stand på Horsens Dyrskue, men vil i den grad også være repræsenteret i ringen med dyr fra den store Limousine-besætning, som Bygholm Landbrugsskole har i sin kvægstald, med 30 moderdyr og i alt 80 dyr.

Herfra skal en ko med kalv samt en kvie præsenteres på skuet.

Og det er en kvæginteresseret gruppe af elever, der sammen med driftsleder Laust Madsen og kvægunderviser Jens Thaysen, har været drivkraften bag deltagelsen i kødkvægkonkurrencerne på skuet.

Seks elever er med i dyrskue-gruppen som består af Daniel Just Jørgensen, Clara Tronborg Jensen, Stine Gier Ventzelsen, Sidsel Rafn van Gilst, Emilia Roager og Emma Berg.

Alle er ved at færdiggøre deres uddannelse på skolen, og alle har vidt forskellige erfaring og indgange til kødkvæg.

Selvstændig landmand

Daniel Just Jørgensener selv opvokset på en kvæggård nær Nr. Snede, og målet er at blive selvstændig landmand.

- Det har altid ligget i kortene, at jeg skulle være landmand. Jeg købte på et tidspunkt også min egen RDM-kvie, fortæller Daniel.

Samme drøm har Clara Tronborg Jensen fra Odder, der startede sit grundforløb på Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder, inden hun rykkede til Bygholm Landbrugsskole.

- Jeg har altid vidst at jeg ikke skulle side på et kontor, fortæller Clara, der fik sin erfaring med kødkvæg under et praktikforløb i Canada, hvor hun var med til at passe 80 Angus-dyr.

Efter endt uddannelse senere på sommeren går turen i øvrigt til Australien i efteråret.

Dyrlægestudiet trækker

Både for Sidsel Rafn van Gilst fra Vejle, og Stine Gier Ventzelsen fra Varde, er det drømmen om at blive dyrlæge, der trækker.

- Siden jeg var lille, har jeg altid villet være dyrlæge, og har søgt ind, men kom ikke ind, forklarer Sidsel, der er student og har haft et turboforløb på Bygholm Landbrugsskole på 2. hovedforløb.

Drømmen er fortsat at komme ind på dyrlægestudiet.

Stine Gier Ventzelsen er student fra Varde og drømmer ligeledes om at blive dyrlæge. Og hun har søgt studieplads i både København og i Viborg.

Imens har hun haft sit turboforløb på Bygholm Landbrugsskole.

- Jeg har altid tænkt at prøve landbrug. Min moster anbefalede landbrugsskolen, forklarer Stine om sit forløb på Bygholm Landbrugsskole.

Interesse for dyrskuer

Fire landbrugsskole-elever med forskellig dyrskue-erfaring og forventninger til det kommende skue i Horsens.

For mens Daniel er vokset op med dyrskuer, og har erfaring fra blandt andet 4H-dyrskue i Herning og Clara stiftede bekendtskab med dyrskuer under sit ophold i Canada, er dyrskuer en ny ting for Stine og Sidsel.

Alle har de dog nydt arbejdet med skolens Limousiner hér op til Horsens Dyrskue, hvor håbet er at klare sig godt.

- Vi har i hvert fald et stærkt felt af dyr, konstaterer Daniel.

Læs også