Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue er klar til maj

Dyreudstillingen og maskinerne er grundfundamentet når Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue slår dørene op til en fornyet udgave af sig selv, som den nye bestyrelse bag, har store forventninger til.

- Vi kommer til at afholde et meget stort professionelt traktortræk. Vi ser meget frem til at vise vores gæster dette show, og samtidig ser vi også frem til at byde nye gæster velkommen hos os, siger formand Tina Kjærgård Tobberup. (Arkivfoto fra traktortræk ved Egeskov på Fyn.)

Med sloganet »Hvor land og by mødes«, er en ny bestyrelse trukket i arbejdstøjet og i fuld gang med at planlægge Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue, som finder sted lørdag den 28. og søndag den 29. maj.

- Vi valgte fra start at se på vores messe med nye øjne, og håndplukke de gode og kendte ting, som har gjort, at vores landbrugsmesse stadig er interessant for landbruget og dyreudstillerne, fortæller formand Tina Kjærgård Tobberup.

- Samtidig har vi et brændende ønske om at være med til at få familien Danmark ud og opleve landbruget, dyrene og ikke mindst smage alle de gode råvarer, vi producerer i Østjylland, tilføjer næstformand Henrik Brøgger Larsen.

Flere maskiner

Grundfundamentet er stadig maskinerne og dyrene.

- Vi har altid haft et bredt program af maskinudstillere samt lokale virksomheder, og det vil vi forsætte med i 2022, siger formanden og tilføjer:

- Vi arbejder meget ihærdigt på at få flere og forskellige maskinudstillere til vores messe, så vi i fremtiden kan blive Jyllands bedste landbrugsmesse og dyrskue. Vi ved godt, at det er store ord, vi bruger, men vi mener faktisk, at vi har rammerne til at kunne tiltrække nye maskineudstillere til vores messe og dermed blive det foretrukne samlingssted, hvor de forskellige erhverv kan »networke«, præsentere nyheder og udøve kundepleje.

Større dyreudstilling

Bestyrelsen forventer, at dyreudstillingen i år udvides væsentligt, da der allerede nu er kommet mange henvendelser og tilkendegivelser.

Messen søger blandt andet nye dyreracer, da de ønsker at være et udstillingsvindue for mange forskellige racedyr.

- Vi har allerede nu planlagt, at præsentere nye tiltag netop indenfor racedyr på messen i 2022, udtaler Henrik Brøgger Larsen.

Råvarer og mad

Råvarer og Mad bliver et nyt fødevareområde på messen for hele familien.

- Vi dedikerer et område til at præsentere spændende eksempler på, hvad der produceres i Norddjurs, i et samarbejde med de lokale producenter og dygtige nationale fagpersoner, som vi kender fra medierne, siger Betina Buhl, som er med i bestyrelsen.

Messen har samtidig valgt at arbejde videre med et nyt madkoncept, som den tidligere bestyrelse aldrig fik lov til at præsentere i 2020 på grund af corona. Det handler om at komme væk fra »pølser og pomfritter«-konceptet og derfor er Aarhus Streetfood ny leverandør af madoplevelser til de mange gæster på messen.

Foruden en lang række nye spændende aktiviteter for både store og små, kan messen løfte sløret for en meget efterspurgt aktivitet igennem flere år.

- Vi kommer til at afholde et meget stort professionelt traktortræk. Vi ser meget frem til at vise vores gæster dette show, og samtidig ser vi også frem til at byde nye gæster velkommen hos os, siger Tina Kjærgård Tobberup.

Mød bestyrelsen

Gl. Estrup Landbrugsmesse og Dyrskue

  • Tina Kjærgård Tobberup, formand
  • Henrik Brøgger Larsen, næstformand
  • Ruth Andersen, økonomiansvarlig
  • Benno Blæsild, bestyrelsesmedlem
  • Betina Buhl, bestyrelsesmedlem
  • Annemarie Løvø, bestyrelsesmedlem
  • Anne Bjerrekær, bestyrelsesmedlem

 

Læs også