Tæt ved 50.000 til fynsk dyrskue

Formanden ovenud tilfreds med publikumstilstrømningen og afviklingen af Det Fynske Dyrskue i weekenden. Men efter to års coronapause er der naturligvis rust, som skal bankes af, erkender Torben L. Povlsen.

Da besøgstallet her sent søndag eftermiddag kunne gøres op efter tre dags dyrskue i Odense, var det endelige tal tæt på at runde 50.000.

Fredag satte antallet af børn fra fynske institutioner og skoler rekord med 11.500 inklusive pædagoger og lærere, og dertil skal lægges yderligere 7.000 betalende dyrskuegæster. Lørdag blev den helt store dag med 23.000 besøgende i det solrige vejr. Til gengæld var tallet her søndag på kun 8.000, måske på grund af regnen først på dagen. Dermed i alt et besøgstal for Det Fynske Dyrskue 2022 på 49.500.

- Det er vi rigtig godt tilfreds med og stolte over, set i lyset af de to år uden skue på grund af coronaen, understreger dyrskueformand Torben L. Povlsen overfor LandbrugFyn.

Godt salg på standene

- Udstillerne melder om et godt salg og et fornuftigt aktivitetsniveau på standene, og især lørdag var herligt at opleve så mange byfamilier sammen med de fynske landmænd på pladsen og på standene. Men naturligvis er der rust, som skal bankes af, blandt andet omkring parkeringsforholdene, hvor nogen måtte holde i lang kø på vej ind til os lørdag. Det tager vi op endnu en gang med Odense Kommune.

Også antallet af stande og deltagende dyr var færre end tidligere. Men først og fremmest roser formanden udstillerne for deres indsats i de tre dyrskuedage.

- De er grundlaget for skuet og dens succes, pointerer formanden og fortsætter:

- Vi evaluerer i de næste måneder arrangementet, og er samtidig i en stærk proces med tilknytning af en ny dyrskuechef. Sara (den hidtidige dyrskuechef Sara Ekknud, red.) blev desværre headhuntet op til årets skue, og det giver naturligvis knaster i den endelige planlægning af et så stort event.

Læs også