Fokus på landbrug, fødevarer og klima

Klima og fødevarer er i den grad kommet på dagsordenen. Det gælder også på Gråsten Landbrugsskole, der er blandt udstillerne på Ribe Dyrskue.

Både i Danmark og resten af verden oplever man en stigende interesse og øget fokus på klima, der ikke mindst berører landbruget og de fødevarer, vi hver dag spiser.

Det mærker man også på Gråsten Landbrugsskole, der er blandt udstillerne på Ribe Dyrskue. Forleden var skolen med som udstiller i forbindelse med Landsskuet i Herning, hvor netop klima, landbrug og fødevarer var hovedtemaet.

- De unge er virkelig på omkring klima, og det er vigtigt for os at vise, at vi også som uddannelsessted for landbruget, har fokus på det, fortalte lærer på Gråsten Landbrugsskole, Frits Detlefsen på standen i Herning.

Rift om de unge

Og det er vigtigt at have fingeren på pulsen hos de unge – for der er rift om dem – også på landbrugsuddannelserne.

Gråsten Landbrugsskole har de senere år været inde i en rivende udvikling omkring nye uddannelsestiltag, blandt andet studenterforløb, ligesom skolen også har udvidet og moderniseret sine rammer i Gråsten.

Driver et rigtigt landbrug

Omdrejningspunktet er både landbrugsskole med undervisningslokaler og et rigtigt landbrug.

Landbruget er en del af Gråsten Landbrugsskole. Med godt 200 hektar plus 25 hektar forpagtet hos naboer. Desuden er der en malkekvægsbesætning samt en sobesætning med salg af 32 kgs grise.

Landbruget drives som et almindeligt landbrug med ansatte til den daglige drift, men anvendes derudover i høj grad også i den daglige undervisning på alle niveauer af uddannelserne, der udbydes på skolen.

Læs også