Nu er Aulum Dyrskue i sigte

På lørdag den 13. august er der Aulum Dyrskue. Et traditionelt skue med dyr og maskiner, men også flere nyheder på programmet.

Produkt- og maskinudstillerne har meldt klar. Arkivfotos: Aulum Dyrskue Lørdag den 13. august er der Aulum Dyrskue. Foruden bedømmelse af heste er der ridekonkurrencer og flere shows. Formanden, Erik Sørensen, oplevede, at flere valgte Aulum Dyrskue til sidste år, da det som et af de eneste dyrskuer i landet blev afholdt. Mange af de nye udstillere og besøgende fra sidste år ventes igen i år. Aulum er kendt for en stor hesteudstilling, og i år er ingen undtagelse med 60 tilmeldte raceheste. De, der har lyst, kan deltage i en ridekonkurrence.

Alle udstillerne er klar, når Aulum Dyrskue, sammen med venstrepolitiker Anne Marie Søe Nørgaard, hejser flaget og åbner skuet lørdag den 13. august.

Som et af de få skuer, blev Aulum Dyrskue også gennemført sidste år, hvilket har smittet positivt af på både udstillere og besøgende.

- Sidste år havde vi en rigtig god opbakning og rigtig mange tilmeldinger, også nye udstillere. Mange havde savnet at komme ud og især til Landsskuet. Det har måske gjort, at flere har fået smag for et mindre skue som vores, siger formanden for skuet, Erik Sørensen, som oplever, at flere af førstegangeudstillerne fra sidste år, kommer igen i år.

Skuets smukkeste dyr skal findes

Den traditionsrige dyrskuetale bliver i år holdt af Lone Andersen, som er viceformand for Landbrug & Fødevarer.

Som noget nyt vil man blandt de mange produkt- og maskinstande i år kåre skuets bedste stand. Ligesom der også, som et af de nye tiltag, vil være veterantraktor-ringridning.

Igen i år skal skuets smukkeste dyr findes.

Hos malkekvæget og kødkvæget er der konkurrencer for både enkeltdyr og besætningsgrupper, og lørdag eftermiddag findes Miss Aulum mellem skuets smukkeste malke- og kødkvæg.

I år er det folketingsmedlem for venstre Kenneth Mikkelsen og byrådsmedlem i Herning Kommune for Socialdemokratiet, Tommy Tønning, som vil finde vinderen af skønhedskonkurrencen.

Alle fire malkeracer repræsenteres

Hele 70 holsteindyr, både røde og sorte, stiller til bedømmelse.

- Det er helt vildt og flere end forventet, siger en glad Erik Sørensen.

For første gang i flere år kan Aulum Dyrskue fremvise samtlige fire malkekvægsracer.

- Det er flere år siden, vi sidst har haft RDM i ringen, så det er virkelig dejligt, siger en glad formand.

Tyvstart med træk og træf

Traditionen tro er der mange heste tilmeldt Aulum Dyrskue, og i år er ingen undtagelse, hvor 60 raceheste er skrevet ind i kataloget. Herudover kommer der 12 rideheste.

Der vil være rideheste-konkurrence for ponyer og heste med ryttere både under og over 18, junior og senior.

Allerede på torsdag inden skuet er der træf for veteranbiler og motorcykler fra klokken 17.00.  

Fredag, dagen inden dyrskuet, er der traktortræk fra klokken 17.00.

Tilmeldte dyr

Aulum Dyrskue

Malkekvæg                                 80

Kødkvæg                                    48

Raceheste                                  60

Rideheste                                   12

 

- Sidste år havde vi en rigtig god opbakning og rigtig mange tilmeldinger, også nye udstillere. Mange havde savnet at komme ud og især til Landsskuet. Det har måske gjort at flere har fået smag for et mindre skue som vores.

Erik Sørensen, formand for Aulum Dyrskue

Læs også