Dyrskue i bragende sol

Dyrskuet i Aulum blev en succes, selvom det var varmt for både dyr og mennesker.

Bedste ældre: 41497-03764, Overbay-datter fra Andreas M. Haugaard, Aalestrup Bedste DRH, bedste yngre og bedste yver: 43883-04008, FG Jacot-datter fra Moesgaard Horne, Varde Bedste DRH, bedste yngre og bedste yver: 43883-04008, FG Jacot-datter fra Moesgaard Horne, Varde Bedste handyr: Bakkegård Noam, Herefordtyr fra Bakkegård Hereford, Spøttrup Bedste hundyr: Orkide Neergaard, Charolaisko fra Rasmus Kirk, Fjerritslev Bedste besætningsgruppe, kødkvæg: Charolais fra Rasmus Kirk, Fjerritslev Miss Aulum: Ølands Nicoline, angusko fra Ølands Angus, Nibe og vinder af juniormønstring kødkvæg, Malthe Vejsmann

- Det var lige varmt nok, men heller parasol end paraply, fastslår Erik Sørensen, formand for Aulum Dyrskue, efter et veloverstået dyrskue.

Der blev i høj grad holdt øje med dyrene i varmen, og der var løbende dialog med dyrlægen, som tog stilling til, om det blev for varmt for dyrene.

- Smådyrene fik også at vide, at de skulle hjem om eftermiddagen, for vi fulgte selvfølgelig dyrlægens anbefaling, fortæller Erik Sørensen.

På forhånd var der skrevet ud til dyreudstillerne, at de gerne måtte tage skygge med til deres dyr, så der var parasoller rundt om på pladsen. Ligesom der også var sørget for masser af vand til dyrene.

Et af få lokale dyrskuer

Omkring 4.500 besøgende havde fundet til Aulum Dyrskue.

- Det var ikke så mange som sidste år, men det var også lidt større end normalt. Der åbnede alting op efter coronanedlukningen, det trak nok lidt ekstra, siger Erik Sørensen og tilføjer:

- Der var nok også rigeligt varmt til, at man havde lyst til at være der hele dagen.

Dyrskuet trak både lokale til, men også besøgende lidt længere fra.

- En del af dem, der går op i dyreudstillingen, kommer lidt længere fra. Der er ikke mange lokale dyrskuer tilbage, fastslog Erik Sørensen, som er ganske tilfreds med afviklingen af dyrskuet.

Den traditionsrige titel »Miss Aulum« blev givet til et af de bedste hundyr på tværs af kvægracerne, og det blev anguskoen Ølands Nicoline fra Ølands Angus ved Nibe, der løb med sejren.

Bedste kvier

Bedste DRH-kvie: 41497-05564, Admiral-datter fra Andreas M. Haugaard, Aalestrup

Bedste DH-kvie: 41183-05635, Admiral-datter fra Noah Jørgensen, Tjele

Bedste RDM-kvie: 41183-05593, VR Vimo-datter fra Småkjærgård, Tjele

Bedste jerseykvie: 41183-05582, Chinook-datter fra Småkjærgård, Tjele

Bedste kødkvæg

Bedste handyr: Bakkegård Noam, Herefordtyr fra Bakkegård Hereford, Spøttrup

Bedste hundyr: Orkide Neergaard, Charolaisko fra Rasmus Kirk, Fjerritslev

Bedste besætningsgruppe, kødkvæg: Charolais fra Rasmus Kirk, Fjerritslev

Bedste kødkvægspar: Charolaisko og -kvie fra Rasmus Kirk, Fjerritslev

Læs også