Klar til dyrskue i Aabenraa

På fredag går det løs med 2023-udgaven af Det Sønderjyske Fællesdyrskue, der finder sted i dagene 26. og 27. maj – og alt tegner til et godt skue, lover arrangørerne.

Der bliver igen i år masser af flotte dyr at se og opleve i både den store dyrskuering og de mindre ringe på dyrskuet i Aabenraa. Arkivfoto: John Ankersen Erhvervsudstillerne bakker op om Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor der i år vil være mange brancher repræsenteret – ikke mindst en del landbrugsmaskinfirmaer og forretninger.

Opbakningen har været stor fra både erhvervsudstillere som dyreudstillere i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, der finder sted i dagene 26. og 27. maj på dyrskuepladsen i Aabenraa.

Og hos arrangørerne er man yderst tilfredse med den opbakning, man har oplevet fra udstillerne:

- Erhvervsudstillingen ser rigtig godt ud, konstaterer Mette Friis Sørensen, der er dyrskuekoordinator for Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Hun noterer sig samtidig, at erhvervsudstillerne også breder sig over en utroligt stor og bred pallette. Omkring 150 udstillere vil kunne opleves på dyrskuepladsen.

- Vi har mange traditionelle maskinudstiller men også andre udstillere i form af blandt andet bilfirmaer og politiske partier, forklarer Mette Friis Sørensen, der er glad for at både landbrugsrelaterede og brancher og organisationer udenfor landbruget, viser så stor interesse for at udstille og vise flaget på skuet.

Mette Friis Sørensen glæder sig også over nye udstillere og brancher på skuet, hvor der i år blandt andet vil være nye udstillere med hegnsartikler, dæk, smøremidler og bioenergi.

- Der er også en nye maskinudstiller med, så vi regner med at få pladsen fyldt op, lyder det fra Mette Friis Sørensen, der tilføjer at eventuelt interesserede nye udstillere fortsat er velkomne til at kontakte skuet.

Mange flotte dyr

Hvis man er interesseret i flotte topdyr, bliver der masser af mulighed for at se flotte dyr inden for både køer, kødkvæg, heste, får og geder – og ikke mindst kæledyr, da Det Sønderjyske Fællesdyrskue i år har genindført 4H børnedyrskuet.

På dyrskuepladsen vil der igen i år, foruden de mange spændende erhvervsudstillere, også være mulighed for at nyde noget godt ti ganen, og få ny inspiration.

- Vi har lavet om på fødevareområdet og har inviteret flere fødevareudstillere. Sidste år oplevede vi at folk stod i kø for at købe mad, det har vi prøvet at løse i år med flere madboder og spisesteder, forklarer Mette Friis Sørensen.

Markante talere og stande

Ingen dyrskue uden åbningstalere og gæstetalere. Ved årets sønderjyske fællesdyrskue vil borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, stå for den officielle åbningstale, mens årets hoved- og gæstetaler vil være formand i Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard.

En anden tradition i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue, er kåringen af de bedste stande på skuet. En tradition, der dog i år ændres en del.

- Vi har lavet det om til Standpris 2023 for Det Sønderjyske Fællesdyrskue, forklarer Mette Friis Sørensen.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted i dagene 26. og 27. maj på dyrskuepladsen i Aabenraa. Skuet besøges normalt af godt 20.000 gæster over de to dage. Sidste år var første år efter corona, og her lagde hele 23.000 gæster vejen forbi dyrskuepladsen i Aabenraa i flot sommervejr. Se mere på www.dyrskuet.dk.

Læs også