Skoler er med på Roskilde Dyrskue

Roskilde Tekniske Skole og Landbrugsskolen Sjælland har stand på Roskilde Dyrskue 2023, hvor alle kan få lov at opleve, hvad uddannelsesstederne har at byde på.

- Vi præsenterer både landbrugsuddannelsen og de øvrige grønne uddannelser på Roskilde Dyrskue. Her kan alle interesserede få lov til at møde vores vejledere, nogle af vores lærere og nogle elever, som fortæller om de forskellige uddannelser, siger Niels-Ole Vibo Jensen, der er uddannelseschef hos Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde og Landbrugsskolen Sjælland.

På standen kan man få svar på langt de fleste spørgsmål om uddannelserne. Det gælder blandt andet, hvor man kan starte, om man kan bo på kostskole, hvordan man kommer ind på uddannelsen, hvordan man søger.

- Udover de praktiske spørgsmål har vi selvfølgelig også nogle sjove aktiviteter med på standen, som også kan prøves af. De fleste af dem indeholder noget faglighed, men en del af det er også bare sjov og hygge, siger han.

Dyrene i ringen

Skolen medbringer også kødkvæg, som skal være med i dyrskuets konkurrencer og fremvisninger.

- Der er en del elever, som er allokeret til at have kvæg med fra skolen. Det er en tradition hos os, og det bringer det bedste frem i vores elever, når de også kan opleve dyrskuet på den måde, siger han og fortsætter:

- Der kommer så utroligt mange mennesker. Så det er en stor oplevelse for vores elever at se dyrene i ringen. De går de meget op i, om dyrene får en præmie. Det er vigtigt, for det er et stempel, at man kan præstere nogle dyr, som er så gode, at de kan opnå en præmie eller et trofæ fra dyrskuet.

Større specialisering

Skolerne har som altid også hestemanager-elever med. Det er en del af dyrepasseruddannelsen, som har en større specialisering og viden om heste. 
 

- Udover at vi er til stede på Roskilde Dyrskue, så har vi også et åbent hus arrangement den 1. juni klokken 14 til 17 på tre adresser samtidig, siger Niels-Ole Vibo Jensen.

Det gælder de grønne uddannelser på Køgevej 131, Vilvorde, Roskilde, og et væld af andre muligheder på Pulsen 2 og Pulsen 8 i Roskilde, og der er stadig mulighed for at starte allerede til august på en erhvervsuddannelse.

Læs også