Finalister skal tæmme store maskiner

For første gang skal lærlingemesterskabet for landbrugsmaskinmekanikere foregå på Roskilde Dyrskue.

Roskilde Dyrskue får en helt ny aktivitet på programmet under dyrskuet i år. Konkurrencen om Danmarks Bedste Lærling for landbrugsmaskinmekanikere skal nemlig afholdes i forbindelse med skuet.

- Vores medlemmer har brug for mange lærlinge over hele landet. Derfor er det glædeligt, at vi nu får mulighed for at vise sjællænderne, hvad branchen kan og forhåbentlig inspirere nogle unge til at kigge vores vej, når de skal vælge uddannelse, siger Per Hedetoft, konsulent i Dansk Maskinhandlerforening.

Som sædvanlig får deltagerne ikke at vide på forhånd, hvilke maskiner der dukker op under konkurrencen. Det oplyser uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen fra Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser, som er den uddannelsesinstitution, der uddanner fremtidens mekanikere til landbruget.

Store maskiner og ny teknik

Uddannelseschefen kan dog love, at der både kommer nogle meget store maskiner, der vil fascinere publikum på størrelsen, og ny teknik, som bliver en del af det udstyr, branchen byder på i de kommende år.

Finalefeltet udgøres af fire deltagere. De unge må maksimalt være 24 år under konkurrencen og skal minimum have tredje hovedforløb i hus forinden

Konkurrencen startede tilbage i 2013 og har siden været startskuddet til stolte danske præstationer i udlandet. Således har en række af de bedste danskere hentet medaljer fra det, som svarer til EM og VM – EuroSkills og WorldSkills-mesterskaberne.

Samtidig har konkurrencen været med til at øge interessen for faget, som igennem de senere år har fået stadig flere unge til at tage uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker.

Læs også