Sparekasse, podcast og minister

Sparekassen Sjælland-Fyn er tilbage på Det Fynske Dyrskue, hvor de blandt andet får besøg af fødevareministeren og præsenterer deres nye, faglige podcast.

Peter Jørgensen, landbrugschef i Sparekassen Sjælland-Fyn glæder sig til tre festlige dage med god dialog, det personlige møde og ministerbesøg.

Sparekassen Sjælland-Fyn deltager på Det Fynske Dyrskue, hvor de har deres egen stand og ser frem til at møde folk til den folkefest, som dyrskuet nu engang er.

- Vi har en stand på dyrskuet, hvor vi står i alle tre dage. Både med landbrugspartnere og med privatrådgivere, så vi kan præsentere hele vores palet af produkter og samarbejdsmuligheder for kunder i alle afskygninger, siger Peter Jørgensen, landbrugschef i Sparekassen Sjælland-Fyn og fortsætter:

- Det Fynske Dyrskue danner rammen om masser af oplevelser og viden om det moderne landbrug. Det ligger rigtig godt i tråd med noget, vi gerne vil være med til at understøtte og skabe synlighed omkring. Dyrskuer er en fantastisk måde at skabe den kobling, samtidig med at det er en folkefest. Det er noget, der sker i vores lokalområde, og det vil banken gerne være med til at bakke op om.

Fælles fortælling og mission

- Vores eget lille slogan i vores landbrugsteam er, at vi også dyrker landbruget, og det er egentlig det, vi gerne vil signalere ved at deltage på Det Fynske Dyrskue, fortæller Peter Jørgensen og tilføjer:

- Vi har et betydeligt antal kunder, som arbejder med landbrug. Derfor er det for os også naturligt, at vi understøtter fortællingen om, hvordan moderne landbrugs- og fødevareproduktion hænger sammen. Landbrugsnetværket er stærkt, man kender hinanden i den her branche på kryds og tværs af forskellige driftsgrene og landsdele.

Personligt møde med ministeren

Med missionen om at styrke landbruget ved at skabe forståelse og forbindelse mellem samfund og landbrug, er det ifølge Peter Jørgensen især det personlige møde, der er afgørende. Sparekassen fortæller vidt og bredt, at deres team er til stede, og at man kan komme ind og få en snak og lige hilse på hinanden, fordi det fysiske møde er så vigtigt.

- Vi har også i samarbejde med dyrskuet inviteret fødevareministeren, der kommer til morgenkaffe fredag. Her har vores nuværende kunder og samarbejdspartnere mulighed for en personlig snak med ministeren, ligesom vi får sagt godmorgen og ønsker hinanden et godt dyrskue.

Faglig lyd i højttalerne

På dyrskuet lover Peter Jørgensen desuden, at Sparekassen vil fremvise deres nye, faglige podcast, som hedder »Råd til Landbrug«.

Den første podcast kommer ifølge Peter Jørgensen til at handle om, hvordan du bedst handler din afgrødehøst i 2023. Her er Jakob F. Kjærsgaard fra Kornbasen med i studiet og giver sine bud på en række relevante spørgsmål.

Hvor er markedet henne lige nu? Hvad vi kigger ind i til den kommende høst? Hvilken strategi anbefales, når der skal handles afgrøder? Er der noget, der lurer i markedet, som kan gå hen og give støj?

Bliv klogere – også på vej hjem

- Vores opgave er primært at være mikrofonholder for en ekspert, som er klog på et relevant emne. Vi skal formidle den viden ud til vores kunder. Det bliver den første, vi får lavet, og så kommer der en podcastserie, som skal udgives hen over sommeren og efteråret, hvor vi vil prøve at sætte fokus på nogle forskellige emner, siger han og fortsætter:

- Det er vores mål, at folk kan sætte sig i bilen på vej hjem fra dyrskuet og lytte til nogle gode anbefalinger fra nogle eksperter.

Læs også