Salmonella-frygt halverer dyrskuelysten i Thy

43 malkekøer, 17 derby-kvier og 32 kødkvæg er klar til Dyrskuet Thy-Mors, der i alt tæller 161 dyr.

Dyreudstillingen på Dyrskuet Thy-Mors holder generelt niveauet fra sidste år, men langs kvægbommene er der færre kreaturer end tidligere, når dyrskuet afvikles lørdag den 10. juni. Med 43 malkekøer, 17 kvier til derby-konkurrencen og 32 kødkvæg er kvægudstillingen halveret i forhold til sidste år.

- Der er ingen tvivl om, at de aktuelle udbrud af salmonella i Thy og på Mors har gjort nogle af de faste udstillere bekymrede for at udstille. Og når nogle bliver væk, er der andre, der også trækker sig, fordi konkurrence-elementet bliver mindre, siger Kim Jørgensen, formand for Dyrskuet Thy-Mors.

- Vi håber, at salmonellaen bliver slået ned, så kvægudstillingen igen bliver stor og alsidig, og fra dyrskuets side kan vi kun vise forståelse og i øvrigt gøre alt, hvad vi kan for at gennemføre et sikkert dyrskue, lyder det fra formanden.

Gamle maskiner og hesteshow

Blandt de øvrige dyregrupper er interessen for at udstille på dyrskuepladsen i Thisted til gengæld usvækket. Det betyder, at ni heste, 10 får, 73 kaniner, 30 høns, 24 duer og tre ænder stiller op til bedømmelse på Dyrskuet Thy-Mors, hvor der således udstilles i alt 161 dyr.

Den store maskinudstilling og en del af dyrene er på plads allerede fredag, hvor dyrskuet traditionen tro sættes i gang med arrangementet »Landbruget i børnehøjde«, hvor 1.634 skoleelever fra Thisted, Morsø og Struer Kommuner besøger dyrskuepladsen sammen med 212 lærere. De får smagsprøver på landbrugets fødevarer og en grundig rundvisning af lokale landmænd og dyrlæger, blandt dyr, maskiner og de 50 stande, der tilsammen udgør dyrskuet.

Lørdagens dyrskue sættes i gang med flaghejsning og dyrskuetale af Leif Gravesen, formand for landboforeningen Fjordland. I løbet af dagen er der forskellige underholdende indslag mellem konkurrencerne i den store ring. For eksempel fremvisning af gamle landbrugsmaskiner og hesteshow med Frieser Nord.

- Vi håber, at salmonellaen bliver slået ned, så kvægudstillingen igen bliver stor og alsidig, og fra dyrskuets side kan vi kun vise forståelse og i øvrigt gøre alt, hvad vi kan for at gennemføre et sikkert dyrskue.

Kim Jørgensen, formand for Dyrskuet Thy-Mors

Fredag vil 1.634 skoleelever fra Thisted, Morsø og Struer Kommuner besøge dyrskuepladsen til »Landbruget i børnehøjde« sammen med 212 lærere.

Tilmeldte dyr

Der er i alt meldt 206 dyr til Dyrskuet Thy-Mors

Malkekvæg 59

RDM 3

Dansk Holstein 29

DRH 11

Derby-kvier 17

Kødkvæg 32

Charolais 10

Dansk Blåkvæg 11

Dexter 6

Korthorn 1

Limousine 3

Simmental 1

Heste 9

Shetlænder 6

Haflinger 2

Dansk Sports Pony 1

Får 10

Blå Texel 2

Texel 8

Kaniner 73

Fjerkræ 23

Høns 10

Ænder 1

Duer 12

Læs også