Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.

Der bliver masser af dyr, der skal bedømmes af dommere og beundres af de mange dyrskuegæster. Og et væld af maskiner, som kan studeres af de fynske landmænd og beundres af de øvrige tusindvis af gæster på Dyrskuepladsen i Odense på fredag, lørdag og søndag.

Det er der ikke pillet ved, og i det hele taget er de fleste af dyrskuetraditionerne og de mange faste programpunkter fastholdt, selvom der er tiltrådt en ny ledelse af Det Fynske Dyrskue.

Men alligevel vil både udstillerne og de omkring 50.000 dyrskuegæster komme til at opleve forandringer i forhold til tidligere skuer.

Opgraderet fødevareområde

- Konceptet er fortsat et traditionelt dyrskue, slår den nye dyrskuechef Alex Nielsen indledningsvis fast. Men vi prøver at tilpasse det til både udstillerne og den moderne forbruger. Derfor har vi her i år 1 ikke mindst opgraderet på fødevareområdet.

Således vil en såkaldt skyliner på 350 kvadratmeter midt på pladsen med 17 udsolgte stande blive et nyt vartegn. Her vil der kunne opleves et væld af aktiviteter, ligesom fødevarer både vil kunne smages og købes.

Samtidig vil der være over ti forskellige madsteder rundt på pladsen. Rundbuehallen vil være indrettet til 200 spisende gæster, ligesom der både fredag og lørdag aften er spisning for udstillere.

Også i den hidtidige restaurant ved hovedindgangen er der en nyskabelse. Den vil være omdannet til et bageri med udsalg og caféborde.

Smallere gangarealer

Selve pladsen kommer også til at fremstå ændret for de garvede dyrskuegæster. Der er sket en mere synlig gruppering af udstillerne, og gangene er gjort smallere, så dyrskuet bliver mere intenst og overskueligt. Samtidig er fødevareområdet flyttet fra hovedindgangen til midt på pladsen.

Også de mange engagerede udstillere af veterantraktorer og -redskaber har holdt flyttedag. De er nu ligeledes at finde midt i udstillingsområdet, hvor de tidligere holdt til lidt skjult langs Ringvejen.

Nyt er også en scene foran fårehuset, hvor der blandt andet om søndagen bliver optræden af den kendte børnetv-vært, Sebastian Klein.

Synlige udstillere – og landmænd

- Vi er rigtig godt tilfreds med opbakningen fra dyreudstillerne. Og selv om ikke alle stande er nået at blive fyldt, så bliver det et spændende erhvervsområde, hvor udstillerne er parate med gode tilbud og videregive deres viden om landbruget til dyrskuegæsterne, fastslår dyrskuechef Alex Nielsen.

Han håber også, at landmændene selv vil være synlige på pladsen, og medvirke til den vigtige kontakt.

- Og gerne være proaktive netop for at skabe oplevelser for landbrugets mange gæster, pointerer dyrskuechefen, der erkender, at det har været en meget hektisk tid med planlægning af det store arrangement.

- Vi har været lidt på bagkant, da vi kom sent i gang. Især har den megen praktik taget tid, fremfor salg og kontakt til udstillerne. Men vi lover helt sikkert at være klar til tre spændende dage med forhåbentlig flot dyrskuevejr.

Læs også