bannerPos

Advokat: Nye oplysninger bekræfter, at efterafgrødekrav strider mod EU-retten

Det er meget problematisk – også for miljøet - at tvinge landmænd til at skifte vintersæd ud med efterafgrøder og vårsæd, lyder det i nyt fagligt notat.
28-07-2020 07:35

Nyt fagligt notat fra tidligere plantechef i Seges underminerer fagligheden bag efterafgrødekravet. Efterafgrøderne kan lige frem være til skade for miljøet, lyder det i notatet.

Et nyt notat udarbejdet af den tidligere mangeårige chefkonsulent på Seges, Carl Åge Pedersen, konkluderer, at tidligt såede vinterafgrøder samlet set kan være bedre til at reducere kvælstofudledningen end efterafgrøder sået i høst, som ellers kun sås med det formål at reducere udledningen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.

Kritik af landboformand for kommunalt BNBO-frieri

- Det er direkte usmageligt at sætte landmænd under pres for at indgå såkaldt frivillige BNBO-ordninger helt uvidende om, hvad alle andre modtager, lyder kritik fra grundvandsforening.
Side 1 af 1891 (37820 artikler)Prev1234567188918901891Next