Ejendom til salg for 45 millioner: - Har noget af Danmarks bedste landbrugsjord

Planteavlsejendommen Holmegaard med små 130 hektar jord i Branderslev udenfor Nakskov er ny på markedet. Den gør sig bemærket med et dyrkningsareal af topkvalitet.

Ejendommen Holmegaard på Gustav Wiedsvej 20 i Branderslev ved Nakskov er netop kommet til salg til 45 millioner kroner hos EDC Landbrug Poul Erik Bech. Her er man glade for at have fået til opgave at stå for salget, siger landbrugschef Frank Poll. 

- Vi er glade for, at vi har fået denne spændende planteavlsejendom til salg. Det er en stor, god planteavlsgård med store herlighedsværdier med noget af Danmarks bedste landbrugsjord (JB 6-7) på 129,6 hektar. Selve ejendommen har et boligareal på 152 kvadratmeter, som er et nyere og godt indrettet stuehus med integreret garage, og der er adgang til ejendommen via en flot lang allé, siger han og fortsætter:

- Der er samtidigt gode jagtmuligheder og vildtbiotoper i skov, remiser og levende hegn for råvildt. Der er en stor maskinhal på 2.200 kvadratmeter opført i 2002 med værksted, støbt gulv, brede porte og planlager til korntørring, siger Frank Poll om ejendommen, der blandt andet er slået op via Landbrugsmarkedet.dk

Er godt arronderet

Det er ikke de eneste gode salgsargumenter, forlyder det fra Frank Poll.

- Ejendommen er godt arronderet med markerne beliggende rundt om bygningerne – dog er markerne adskilt af offentlig vej, vandløb og fredet roebane. Ejendommen drives landbrugsmæssigt i et maskinfællesskab med tre andre naboer. En mindre mark og cirka 190 kvadratmeter værksted er forpagtet ud til vinmark og vineri. Der medfølger også en byggegrund på Branderslevvej 27, 4900 Nakskov, på 745 kvadratmeter. Sælger er interesseret i eventuelt at leje stuehus, jagt og en del af maskinhallen ud efter nærmere aftale, slutter Frank Poll, EDC Landbrug Poul Erik Bech.

Det dyrkbare areal er cirka 112 hektar og består primært af store reelle marker med god erodering. Cirka 12 hektar er skov, remiser, hegn og markveje. Godt 2 hektar anvendes som vinmark og er udlejet på en langvarig lejekontrakt. Ejendommen er beliggende i den lille landsby Branderslev, som ligger nord for Nakskov. 

Området er traditionelt kendetegnet som landbrugsland, da jorden er noget af Danmarks bedste, og som kendere vil vide, er priserne på landbrugsjord på Sydhavsøerne også de højeste i Danmark. 

Læs også