bannerPos

Stadig op ad bakke for el-motorvej i jorden

Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) slog ved et møde i Ribe tirsdag fast, at han ville arbejde på at få så meget som muligt af Vestkystforbindelsen i jorden. Fotos: Henning Andersen

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
16-08-2018 12:40
Hvis man håbede på at få en løsning med jordkabler på el-motorvejen i Vestjylland, måtte man gå skuffet hjem fra tirsdagens informationsmøde i Ribe. Det er ikke teknisk muligt, lød det fra Energinet og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

De godt 500 mennesker i Ribe Fritidscenter blev til en vis grad præsenteret for gamle planer i ny indpakning, da Energiministeriet og Energinet tirsdag inviterede til møde om den 170 kilometer lange Vestkystforbindelse, også kendt som El-motorvejen, der kommer til at gå fra den dansk-tyske grænse til Idomlund ved Holstebro.

Direktør for eltransmission ved Energinet, Henrik Riis, fremlagde plancher, der i høj grad lignede dem, som den statsejede virksomhed havde præsenteret ved forårets inf

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next