Minister indviede nyt, stort biogasanlæg

Klima-, Energi- og Forsyningsminister, Lars Aagaard, (M), havde både anerkendelse og støtte med, da han mandag officielt indviede det nye Nature Energy biogasanlæg ved Kværs nær Gråsten.

Klima, - Energi-, og Forsyningsminister, Lars Aagaard, (M), th, og Adm. direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund, kunne på en planche løfte sløret for det færdige anlæg, der officielt blev taget i brug den 1. januar. Foto: John Ankersen I forbindelse med indvielsen var der rundvisning på biogasanlægget – fra venstre: Formand for Biogas Danmark, Henrik Høegh, formand for Energinet, Mogens Lykketoft, Klima, - Energi-, og Forsyningsminister, Lars Aagaard, (M), ogadm. Direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund. Foto: John Ankersen Det nye biogasanlæg i Kværs ved Gråsten – anlægget blev officielt taget i brug ved årsskiftet. Foto: John Ankersen Formand for Biogas Danmark, Henrik Høegh, kom i sin tale ind på de udfordringer og ikke mindst store muligheder, der ligger for Lars Aagaard omkring den fremtidige danske energiforsyning. Foto: John Ankersen Klima, - Energi-, og Forsyningsminister, Lars Aagaard, (M), tv, og Adm. direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund, fik en snak om biogasanlæggets muligheder under rundvisningen. Foto: John Ankersen Mange var mødt op for at deltage i indvielsen af det nye biogasanlæg ved Kværs i Sønderjylland. Foto: John Ankersen Det nye Nature Energy biogasanlæg i Kværs har fuld gang i produktionen af biogas. Foto: John Ankersen

- Det er fantastisk med dansk biogasproduktion. Men det kræver, at parterne i det kan vinde hinanden både omkring samarbejde og investering.

Det er med til at skabe et bedre land, lød det indledningsvis, da Klima, - Energi-, og Forsyningsminister, Lars Aagaard, (M), mandag eftermiddag var mødt op for officielt at indvie det nye, store Nature Energy biogasanlæg ved Kværs nær Gråsten i Sønderjylland.

Han understregede samtidig, at grøn energi som biogas er en holdsport.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også