Biogasanlæg rykker tættere på: Stor landmandsinteresse for biogas på Djursland

Der er stor interesse for et kommende biogasanlæg på Djursland, og nu går folkene bag i gang med at oprette en leverandørforening.

Den 15. maj afholders der et interessant møde på landbocenteret i Følle ved Rønde. der er nemlig stiftende generalforsamling Leverandørforenign Djurs Biogas, for det er nøvendigt. Så langt er arbejdet med biogasanlægget nemlig kommet, lyder det fra Mogens HJort Jensen, der ed med i en arbejdsgruppe, står bag planerne.

- Vi synes, at vi oplever politisk velvilje overfor projektet. Samtidig har Brdr. Thorsen Biogas I/S brug for nogle bindende aftaler for at kunne komme videre. Derfor er vi nu nået så langt, at vi er klar til at danne en leverandørforening, og vi har netop indkaldt til stiftende generalforsamling, siger han i en pressemeddelelse.

På mødet vil Steffen Thorsen fra Brdr. Thorsen Biogas komme med en status for biogasanlægget ved Nimtofte. Derefter vil Lars Villadsgaard Toft, Seges, gøre forsamlingen klogere på, hvordan man som landmand forholder sig til klimakreditter og -certifikater på biogas, inden Mogens Hjort Jensen vil fortælle om Leverandørforening og Ejerselskab, og hvorfor der netop nu skal stiftes en leverandørforening. Og det skorter ikke på interesse.

- Vi har i opstartsfasen fået tilkendegivelser fra over 100 landmænd, som ønsker at levere eller modtage biogas fra det nye fællesanlæg. Dem har vi naturligvis sendt en invitation til generalforsamling, men vi vil gerne have så mange som muligt med denne aften. Det gælder både husdyrproducenter, men også planteavlere, som ønsker at levere biomasse eller modtage afgasset gylle. Så prik gerne din nabo på skulderen og mind dem om datoen, siger Mogens Hjort Jensen.

Den stiftende generalforsamling for Leverandørforening Djurs Biogas finder sted mandag den 15. maj kl. 19.00-22.00 på Landbocenteret i Følle, Føllevej 5, 9400 Rønde.

Læs også