Ny bog: Danmark skal være grønt pilotland

For at få Danmark frem i klimabussen, skal der laves flere ting om, og her skal energihensyn være omdrejningspunktet, skriver medlem af Europa-Parlamentet Rasmus Helveg Petersen i en ny bog.

Det er kun EU, der kan redde verden ud af klimakrisen.

Det fastslår den radikale EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen i en ny debatbog, hvor han peger på, at Danmark bør bruge EU-formandskabet i 2025 til at stille sig i spidsen for indsatsen.

Bogen hedder »I Bruxelles kan ingen høre dig skrige«, og her lancerer EU-parlamentarikeren 25 initiativer, som Danmark kan tage for at vise vis vejen for resten af Europa i 2025, hvor Danmark næste gang har formandskabet i EU.

Arbejdet skal begynde allerede nu i et tæt samarbejde mellem regeringen, Folketinget, virksomheder, organisationer og borgere. For Danmark har virksomheder, der er verdensførende indenfor det grønne, mener Rasmus Helveg Petersen.

Virksomheder som Danfoss, Grundfos, Rockwoll og Velux kan ifølge Helveg Petersen tegne vejen sammen med blandt andet Ørsted og Vestas.

- Men de vinder ikke i udlandet, uden at hjemmemarkedet er udstillingsvinduet. Alle disse viksomheder har ekstremt store eksportmuligheder de kommende år under den grønne omstilling, såfremt vi kender vores besøgelsestid, skriver han.

- Dertil kommer styrker indenfor sektorer, der grænser op til, og i stigende grad smelter sammen i den grønne omstilling, eksempelvis landbrug og transport, skriver Rasmus Helveg Petersen videre.

De 25 konkrete planer, der er omtalt i bogen, omfatter blandt andet flere midler til energi- og klimarådgivere på danske ambassader, flere lobbyister på flere planer i Bruxelles, og mere konkret en belønning til Danmark og danske virksomheder for de klimaindsatser, der bliver gjort i udlandet.

Bogen »I Bruxelles kan ingen høre dig skrige« er udkommet på forlaget Press To, og kan læses gratis på hjemmesiden www.helveg.dk

Læs også