En årsløn med bare næver, en gammel traktor og masser af kundesnak
Endrik Maat, Gartneriet Rødmose i Tiufkjær nær Vejle, bruger 25 procent af sin fulde arbejdsindsats på at sælge sine grøntsager og herved ramme den efterspørgsel, han kan honorere med sin produktion derhjemme.

Endrik Maat står selv for salget af alle sine egenproducerede grøntsager til slutbrugerne. For at tilfredsstille kunderne året rundt er det også nødvendigt at videresælge importerede grøntsager i vejboden hos Gartneriet Rødmose. Fotos: Bøje Østerlund
Kan det lade sig gøre at tjene en årsløn ved at producere fødevarer med sine bare næver og en gammel traktor?
- Ja, det kan det godt. Men det har ikke altid været lige nemt, og det går da også op og ned. Lige nu er vi inde i en god periode, og danskerne efterspørger i stigende grad lokalt producerede fødevarer, fortæller indehaver af Gartneriet Rødmose i Tiufkær nær Vejle, Endrik Maat, økologisk og biodynamisk grøntsagsproducent.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her