Glæder sig over fokus på varme drivhuse og madspild
For Endrik Maat er det positivt, at produktionen af vintertomater i opvarmede drivhuse nu begrænses. - Vil vi absolut have tomater året rundt, er det bedre at få dem fra Spanien i vinterhalvåret, siger han.

Er tomater en årstidsgrøntsag? Det er bedre for klimaet, at vi henter vores tomater i Spanien i vinterhalvåret end at dyrke vintertomater i opvarmede drivhuse i Danmark i vinterhalvåret, siger Endrik Maat. Foto: Bøje Østerlund
I en måned, hvor nyheden om at Skandinaviens største producent af konventionelle og økologiske væksthusgrøntsager stopper produktionen af vintertomater i opvarmede drivhuse i Danmark, græder Endrik Maat, Gartneriet Rødmose, tørre tårer.
- Det har altid været en helt forkert produktion, siger han, selv tomatproducent i kolde drivhuse.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her