Følg kyllingernes liv døgnet rundt

Døgnet rundt kan du følge med i kyllingernes liv direkte fra en vestjysk stald med 32.000 slagtekyllinger.

Der var stor mediebevågenhed da Landbrug & Fødevarer startede livestreamingen fra Solveig Nørmarks (t.v.) 32.000 slagtekyllinger. Foto: Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer livestreamer netop nu fra Solveig Nørmarks 32.000 kyllinger ved Struer døgnet rundt. Det har de gjort siden kyllingerne blev sat ind den 8. februar og 35 dage frem.

Solveig har glædet sig.

- Hverdagen bliver som den plejer for os og kyllingerne, selvom der sidder et par kameraer på væggen, som gør, at alle og enhver kan gå med mig i stalden, siger Solveig Nørmark.

Martin Hjort Jensen, som er formand for landets fjerkræavlere samlet i Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, har også glædet sig.

- Vi ser meget frem til at vise virkeligheden frem. Alle, der har lyst, får mulighed for at se ind i en dansk slagtekyllingestald. Vi holder virtuelt døgn-åbent, så danskerne kan se med. Live-streamingen er den maksimale grad af åbenhed og adgang, vi har mulighed for at give, når vores vigtigste opgave samtidig er at passe godt på kyllingerne, fastholde ro og tryghed i flokken og skærme kyllingerne mod eventuel sygdom og smitte udefra, siger Martin Hjort Jensen. Han håber at projektet vil være med til, at forbrugerne får en mere reelt viden om kyllingeproduktion i Danmark.

Følg Solveigs kyllinger her:

www.kyllingestald.dk

Læs også