Franske fjerkræproducenter frygter for fugleinfluenza

Den franske fjerkræproducent LDC frygter, at et udbrud af fugleinfluenza i den sydlige del af landet kan få fjerkræproducenter til at flytte produktionen nordpå, og derved sprede dyresygdommen til andre regioner.

Frankrigs største fjerkræproducent, LDC, advarede fredag om, at en stigning i fugleinfluenza-tilfælde i sydvest kan føre til, at virussen spreder sig til landets største produktionsregioner, som blev hærget af den sidste år.

Det skriver Reuters.

Fugleinfluenza dræbte hundredvis af millioner af fugle globalt i 2022 og forstyrrede forsyningskæden i fjerkræindustrien.

Frankrig, der er EU's næststørste fjerkræproducent og værst ramte EU-land i det seneste udbrud, har registreret nye tilfælde på en andefarm i den sydvestlige del, hvilket fik regeringen til at styrke en række sanitære foranstaltninger i sidste uge.

- Vi er slet ikke beroligede, sagde LDCs administrerende direktør Philippe Gelin til Reuters i et interview, og understregede, at man må gøre alt, hvad man kan for at undgå at sprede smitten nordpå i landet.

To mennesker smittet

Det britiske sundhedssikkerhedsagentur (UKHSA) har bekræftet to tilfælde af fugleinfluenza hos mennesker. De to positive personer arbejdede på en inficeret fjerkræfarm i England.

Ifølge en pressemeddelelse fra UKHSA havde de to arbejdere fra fjerkræfarmen i England ingen symptomer og viste tidligere negative tests.

- Aktuelle beviser tyder på, at de fugleinfluenzavirus, vi ser cirkulere i fugle rundt om i verden, ikke spredes let til mennesker. Men vi ved allerede, at virussen kan sprede sig til mennesker efter tæt kontakt med inficerede fugle, og det er derfor, gennem screeningsprogrammer som dette, vi overvåger mennesker, der har været udsat for at lære mere om denne risiko, udtaler professor Susan Hopkins, Chief Medical Advisor ved UKHSA.

- Globalt er der ingen tegn på spredning af denne stamme fra person til person, men vi ved, at vira udvikler sig hele tiden, og vi er fortsat på vagt over for ethvert bevis på, at risikoen for befolkningen ændrer sig, tilføjer hun.

Læs også