Erhvervsakademi Aarhus: Millionbevilling til forskning i fødevaresikkerhed

Forskere og naturvidenskabelige studerende fra Erhvervsakademi Aarhus skal sammen med universiteter og fødevareindustri bekæmpe giftstoffer i plantebaseret mad.

Med en bevilling på 1,2 millioner kroner til Erhvervsakademi Aarhus er Retox-Pro akademiets største forskningsprojekt indenfor naturvidenskabelig forskning til dato. Projektet går overordnet ud på at forbedre fødevaresikkerheden og kvaliteten af plantebaserede fødevarer gennem fermentering.

Foruden Erhvervsakademi Aarhus deltager Aarhus Universitet med professor Stig U. Andersen som projektleder, Danmarks Tekniske Universitet - DTU, Aalborg Universitet og virksomheder som Foss-koncernen, Ferm Food og House of Originals i projektet, der tilsammen har modtaget en finansiering på mere end 7,4 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden.

På Erhvervsakademi Aarhus glæder lektor Svend Secher Dam sig til samarbejdet.

- Vi er superstolte over at være en del af dette spændende arbejde, hvor fermentering af forskellige hestebønnesorter med bestemte bakterier vil belyse, om det er muligt at reducere eller helt fjerne mykotoksiner i hestebønnemel. Forhåbentlig finder vi frem til en metode, som kan overføres til andre fødevarer, siger han.

Læs også