Bæredygtigt Landbrugs direktør: De danske landmænd kan levere på et stigende kødforbrug i verden

De danske landmænd kan glæde sig over, at corona-epidemien formentlig kun lægger en midlertidig dæmper på forbruget af kød globalt, og at Danmark grundlæggende er et optimalt sted at producere – også set i lyset af miljø- og klimaudfordringerne, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør.

Direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, håber, at politikerne vil se på dansk svineproduktion i et globalt perspektiv, når de skal forhandle klimaplan på Christiansborg.- Vi danskere løser ikke verdens klimaproblemer ved at skrue ned for den klimavenlige produktion, siger direktøren.
Direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, håber, at politikerne vil se på dansk svineproduktion i et globalt perspektiv, når de skal forhandle klimaplan på Christiansborg.- Vi danskere løser ikke verdens klimaproblemer ved at skrue ned for den klimavenlige produktion, siger direktøren.

Det kan godt være, at mange offentlige meningsdannere ser en fremtid for sig med mindre kødforbrug. Og at Danmarks nyeste parti, Veganerpartiet, nu har nået de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg – med de politiske debatter og kontroverser med landbruget, det kan medføre.

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Få adgang til Effektivt Landbrug

Allerede abonnent?

Læs også

Danskerne klar til grøn kickstart med bæredygtige madvaner
Danish Crown og COOP skruer op for Dansk Kalv
Går ind for flere minivådområder
Ingeniører bygger avanceret fødevareprinter
L&F og danske firmaer øjner nyt marked i Egypten