bannerPos

Bæredygtigt Landbrugs direktør: De danske landmænd kan levere på et stigende kødforbrug i verden

Direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, håber, at politikerne vil se på dansk svineproduktion i et globalt perspektiv, når de skal forhandle klimaplan på Christiansborg.- Vi danskere løser ikke verdens klimaproblemer ved at skrue ned for den klimavenlige produktion, siger direktøren.

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
13-08-2020 21:34
De danske landmænd kan glæde sig over, at corona-epidemien formentlig kun lægger en midlertidig dæmper på forbruget af kød globalt, og at Danmark grundlæggende er et optimalt sted at producere – også set i lyset af miljø- og klimaudfordringerne, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør.

Det kan godt være, at mange offentlige meningsdannere ser en fremtid for sig med mindre kødforbrug. Og at Danmarks nyeste parti, Veganerpartiet, nu har nået de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg – med de politiske debatter og kontroverser med landbruget, det kan medføre.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next