L&F og danske firmaer øjner nyt marked i Egypten

Landbrug & Fødevarer har netop besøgt Egypten sammen med otte danske virksomheder for at gennemføre et markedsfremstød til Egypten og at øge fødevareklyngens eksport til landet.

Egypten har de seneste år været igennem en række økonomiske reformprogrammer. Det er håbet, at reformerne vil bidrage til øget økonomisk vækst og stigende købekraft i befolkningen de kommende år, og samtidig vokser befolkningen.

Egypten er – med et BNP på 236,5 milliarder USD (2017-estimat) og en befolkning på 99 millioner – Afrikas tredje største økonomi og det tredje mest folkerige land.

I 2018 importerede Egypten varer fra den danske fødevareklynge for 409 mio. kr., hvor de tre største eksportvarer var enzymer, mejerivarer og grøntsager med en eksportværdi på henholdsvis 123 mio. kr., 108 mio. kr. og 54 mio. kr.

- Den nuværende situation skaber mulighed for at øge den danske fødevareklynges eksport til Egypten. Det gælder både eksporten af fødevarer samt danske løsninger, der kan øge Egyptens egen landbrugsproduktion, siger Jeppe Søndergaard Pedersen, der er seniorkonsulent i afdelingen for handelspolitik & markedsadgang hos Landbrug & Fødevarer.

De deltagende danske virksomheder og organisationer var Cimbria, Thisted, Danish Crown Beef, Randers, Einar Willumsen, Brøndbyvester, Fayrefield, Vejle, FBK, Odense, Foss, Hillerød, Sobec Emea, Holte, Østerberg, Østerbro, Kbh., Landbrug & Fødevarer og den danske ambassade i Cairo.

Læs også