Landboforening gav påskefrokost til ældre

Holstebro Struer Landboforening markerede jubilæum med frokostkurv.

Holstebro Struer Landboforening markerer i år 200 år i fødevarernes tjeneste.

En lang række aktiviteter er sat i søen hen over året, og en del af dem er også ramt af corona-situationen.

I forbindelse med påsken besluttede foreningen derfor at tage et nyt initiativ – nemlig at glæde nogle af dem, der måske ikke kan samles – eller ikke engang kan komme ud i disse dage.

På Facebook lancerede foreningen derfor en konkurrence, hvor brugere kunne foreslå, hvem der skulle have glæde af en kurv med gode danske råvarer til påskebordet.

Det kom der mange gode bud på, og det var en rørt og glad Kristian Gade, der kunne aflevere en kurv med en hel påskefrokost til Britta Mannick Laursen, Holstebro, der blev vinderen af Holstebro Struer Landboforenings konkurrence.

Hun havde besluttet at overraske sin mor og nogle af hendes bofæller med noget af kassens indhold af danske fødevarer.

- De må ikke forlade deres hjem, så jeg er glad for at kunne give kassen med danske fødevarer, og jeg er sikker på, at den også vil bringe glæde hos vinderen og hendes familie.

Hvor kommer din mad fra?

I anledning 200 års jubilæet har foreningen besluttet at øge kendskabet til fødevareproduktionen i Holstebro/Struer-området.

- Vi er i landbruget bevidste om det ansvar, vi har for at levere fødevarer til alle tider. Det gør vi med stolthed, og vi mærker også anerkendelsen og respekten i disse tider.

- På det tidspunkt, hvor vi planlagde jubilæumsaktiviteterne, havde vi ikke kendskab til Covid-19 og de begrænsninger, det har medført. Nogle af vores større arrangementer er udskudt i respekt for indsatsen mod Covid-19. I landbruget har vi indtil nu ikke været ramt som andre. Vi fandt det derfor naturligt at kunne glæde andre, som har en svær tid ved at levere en påskefrokost til døren påskelørdag, siger Kristian Gade.

teba

Læs også