bannerPos

Sundere kødprodukter og forbrugerne?

Foto: Colourbox
15-09-2020 11:06

Det er muligt at fremstille sundere alternativer til de forarbejdede kødprodukter, men hvordan reagerer forbrugerne på de forskellige muligheder, og hvilke foretrækker de?

Det vil forskerhold fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet sammen med kolleger fra Spanien og Storbritannien undersøge i et nyt projekt.

De sidste par år er der sket store fremskridt i fødevareteknologien, og der er nu mulighed for for eksempel at reducere salt- eller fedtindhold eller tilsætte fibre eller Omega-3-fedtsyrer. Det er dog uvist, hvad forbrugerne synes om disse produkter, hvilke kødprodukter de foretrækker, og hvor meget de er villige til at betale.

- Vi undrer os over, at markedet ikke bugner med sundere kødalternativer, når der nu er så mange produktionsmuligheder i den europæiske fødevareindustri. Vi mener, at forbrugernes holdninger og forventninger er en vigtig del af forklaringen, og at inddragelse af forbrugere i produktudviklingen kan give os nyttig viden, der kan bruges til at skabe succesfulde produkter til markedet, siger lektor Marija Banovic fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.
Side 1 af 1924 (38478 artikler)Prev1234567192219231924Next