Det er muligt at fremstille sundere alternativer til de forarbejdede kødprodukter, men hvordan reagerer forbrugerne på de forskellige muligheder, og hvilke foretrækker de?
Det vil forskerhold fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet sammen med kolleger fra Spanien og Storbritannien undersøge i et nyt projekt.
De sidste par år er der sket store fremskridt i fødevareteknologien, og der er nu mulighed for for eksempel at reducere salt- eller fedtindhold eller tilsætte fibre eller Omega-3-fedtsyrer. Det er dog uvist, hvad forbrugerne synes om disse produkter, hvilke kødprodukter de foretrækker, og hvor meget de er villige til at betale.
- Vi undrer os over, at markedet ikke bugner med sundere kødalternativer, når der nu er så mange produktionsmuligheder i den europæiske fødevareindustri. Vi mener, at forbrugernes holdninger og forventninger er en vigtig del af forklaringen, og at inddragelse af forbrugere i produktudviklingen kan give os nyttig viden, der kan bruges til at skabe succesfulde produkter til markedet, siger lektor Marija Banovic fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet.