Humoristisk havepynt og gammeldags julepynt i kalvestalden

Med de aflyste julemarkeder har Stine Laybourn yderligere opgraderet sin udstilling og nethandlen fra landejendommen i Øksendrup.

I den tidligere kalvestald har Stine Laybourn indrettet sin gårdbutik med humoristiske og funktionelle haveting, som hun selv har været med til at designe.
I den tidligere kalvestald har Stine Laybourn indrettet sin gårdbutik med humoristiske og funktionelle haveting, som hun selv har været med til at designe.

Regnmålere med fugle med høj hat, fuglehuse eller vindmøller og uroer til haven. Alt sammen i et spændende og humoristisk design, og hvor alle tingene har en funktion.

Langt ude på landet, for enden af en grusvej fra Vormarksallé, et par kilometer øst for Øksendrup, findes dette helt specielle havedesign i butikken, som Stine Wendy Laybourn har den tidligere kalvestald på landejendommen.

I en anden staldbygning har hun indrettet lager og pakkerum til netbutikken, hvor fra der dagligt sendes pakker til hele Danmark og uden for landets grænser. 

Kunsthåndværker og gartner

Stine Layborun er oprindelig uddannet kunsthåndværker fra seminariet i Kerteminde og siden også udlært gartner, hvor hun blandt var ansat på Strandhøj i Nyborg og senere som kirkegårdsgartner.

Det var med disse baggrunde og en dårlig ryg, at hun i 2013 fik ideen til at designe haveting, ikke mindst inspireret af tyske traditioner og varer.

Hun fik mulighed for at sætte eget præg på design og farver hos flere leverandører, og solgte i første omgang sine ting gennem nettet.

- Men flere forespurgte om muligheden for at besøge mig og se udvalget, og derfor indrettede jeg butikken her i kalvestalden, som vi ikke længere brugte, fortæller Stine Laybourn og viser de spændende designvarer frem.

Priserne på varerne skal være fornuftige, men samtidig gøres en dyd ud af at sikre kvaliteten i de ting, hun forhandler. Derfor afprøves alle nye ting først i haven, og hvert forår afvikles et åbent havearrangement med udstilling på gården i Øksendrup.   

Gammeldags jul

Men hun skynder sig også at præsentere den store juleudstilling i det tilstødende lokale. Her er spækket med julepynt, en interesse hun faktisk havde, inden havetingene kom ind i billedet.

- Jeg plejer at deltage både i messer og julemarkeder i denne tid, blandt andet på Egeskov, Gram Slot og Koldinghus. Men alt er jo corona-lukket, så derfor er det om at få det bedste ud af situationen, og give kunderne mulighed for alligevel at opleve julemarkedsstemningen.

I garagen står juletræer pyntet og på væggene hænger julepynt i alle afskygninger.

- Som de fleste elsker jeg den traditionelle julestemning, hvor vi hænger det samme pynt op år efter år. Men selvfølgelig gerne med lidt nyt hvert år, eller som nogen, der hvert år skifter alt juletræspynten ud.

Derfor er det også den gammeldags og traditionelle som præget den imponerede udstilling, ikke mindst glaspynt.

- Naturligvis skal der også nyt til. Derfor har jeg i år fået designet traktorer i de rigtige farver til at hænge på juletræet, fremviser Stine Laybourn, som i dag har gjort Laybourn Design til en fuldtidsbeskæftigelse. 

Hjælper med siloerne

Gårdbutikken på Vormarksallé 5 har åbent mandag til torsdag fra klokken 12 til 17, og både lørdag og søndag fra 12 til 16.

Formiddagene går med at afsende de mange ordrer fra netbutikken, som må deles med husbonden, Søren Find, der driver firmaet PF Siloer.

- Han må hjælpe mig, her hvor der er ekstra travlt og tager med til messer blandt andet i Stockholm og Oslo. Til gengæld er jeg indimellem med ude, når siloer skal leveres. 

Firmaordrer

Foruden de stadig flere og flere kunder i butikken, oplever Stine Laybourn også en stigning i nethandlen.

- Flere handler på nettet. Det gælder også som firmagaver, hvor jeg blandt andet har leveret en meget stor sending til Hjørring Kommune.

Hun nævner også, at hun i år har leveret gammeldags julepynt til både museet på Amalienborg og til Danmarks Radio.

Læs også