Slagteriformand: - Politikerne har tyvstjålet 30 millioner kroner fra promilleafgiftsfonden

Formanden for Danske Svineslagterier er usædvanlig skarp i mælet om Folketingets omdirigering af 30 millioner kroner fra promilleafgiftsfonden til Folketingets nye fond for plantebaserede fødevarer.

Det vil være oplagt at bruge midler fra svineproducenternes egne penge fra Svineafgiftsfonden (SAF) til at finansiere de udgifter, der er i forbindelse med gennemførslen af den nationale plan for reduktion af PRRS, påpegede den sjællandske svineproducent Peter Kjær Knudsen ved Danske Svineproducenters generalforsamling onsdag. Svaret fra svineproducenternes formand var dog, at kassen var tom, hvilket Asger Krogsgaard uddybede. Foto: Morten Ipsen - Kassen er tom, sagde svineproducenternes formand Jeppe Bloch Neilsen (billedet) om Svineafgiftsfonden, og forklarede: 
- Det er fordi vi i landbruget ikke har været gode nok til at holde godt nok sammen på de her promillepenge gennem tiden, så der bliver jo bare stjålet ud af den kasse, sagde han. Et udsagn, der senere blev uddybet og endda forstærket af Danske Svineslagteriers formand Asger Krogsgaard. Foto: Morten Ipsen

Det vil være oplagt at bruge midler fra svineproducenternes egne penge fra Svineafgiftsfonden (SAF) til at finansiere de udgifter, der er i forbindelse med gennemførslen af den nationale plan for reduktion af PRRS.

Dette synspunkt bragte den sjællandske svineproducent Peter Kjær Knudsen op i debatten på Danske Svineproducenters generalforsamling onsdag eftermiddag i Fredericia.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også