AgerskovGruppens formand: Ikke rimeligt med ekstra byrder i Danmark

Der var skarp kritik af både efterafgrøder, fire procents brak og udsigt til CO2-afgifter på dansk landbrug, da formand for AgerskovGruppen, Jens Peter Aggesen, aflagde beretning på generalforsamling forleden i Agerskov.

Omkring 60 fremmødte til generalforsamlingen i Agerskovgruppen, der blev holdt på Agerskov Kro. Efter generalforsamlingen var der debatmøde om CO2-afgrifer. Foto: John Ankersen

- Det er ikke rimeligt at som det eneste land skal pålægges ekstra byrder. Det hele går op i grøn omstilling.

Sådan lød meldingen forleden i forbindelse med generalforsamlingen i AgerskovGruppen, hvor formand Jens Peter Aggesen langede hårdt ud efter de politisk bestemte byrder, som han mener belaster landbruget i Danmark.

Han benyttede samtidig lejligheden til at se tilbage på et 2022, der afhængig af driftsgren, har været yderst udfordrende for mange landmænd.

- Det er generelt skrappe tider, men nu mangler vi for eksempel grisene, sagde Jens Peter Aggesen, der i øvrigt blev enstemmigt genvalgt til formand. Det samme blev bestyrelsesmedlemmerne Holger Iversen, Jens Iversen, Ulrik Lunden og Doris Kraack.

Jens Peter Aggesen fremhævede som det seneste politiske tiltag forslaget og førstebehandlingen politisk omkring en plantebaseret fond, hvor 675 millioner kroner er taget af promillepengene.

- Samtidig er halvdelen endda økologisk – det går godt!

Jens Peter Aggesen erkendte i forbindelse med generalforsamlingen, at der har været lidt stille omkring Agerskovgruppen de seneste to, af de 12 år, man har været aktiv. Blandt andet har coronaen spillet ind hér.

- Vi er dog kommet i gang med møder og aktiviteter, ligesom vi er aktive i medier med pressemeddelelser og læserbreve, fastslog Jens Peter Aggesen.

Blandt andet inden for retssag og efterafgrøder føler man i AgerskovGruppen, at man er ved at trænge igennem.

Retssags-aktiviteterne kunne også ses i forbindelse med regnskabsgennemgangen, hvor udgifter til advokatbistand har fyldt en del. Nettoomsætningen blev i 2022 på 541.500 med et mindre underskud på knapt 80.000 kroner. Det sammenholdt med en nettoomsætning på 303.000 kroner i 2021, hvor underskuddet blev på hele 337.000 kroner.

Læs også