De danske landmænd skal levere på klimaindsatsen

Landbruget skal selv være med til at gøre klimaindsatsen til en fordel for sig selv, og så skal de danske landmænd leverer det forbrugerne vil have, også selvom de synes det er forkert, at nogen ikke vil sætte tænderne i en flæskesteg, lød det fra talerstolen på Agri Nords generalforsamling tirsdag.

- Vi ser flere og flere, der bliver vegetarer, flexitarer og veganere, fordi de vil spare klimaet for den CO2-udledning, der er ved kødproduktion. Selvom det for os er helt forkert, at man vælger vores flæskestege og mælkeprodukter fra, så kan vi ikke bestemme, hvad forbrugerne skal spise. Så hvis de gerne vil spise bønner, linser og kål, så er det selvfølgelig os, der skal producere dem, sagde formand Carl Chr. Pedersen.

130 mennesker deltog tirsdag aften i generalforsamling ved Agri Nord i Aalborg – en halvering af det antal, som egentlig var tilmeldt. Dage, timer og minutter inden, valgte mange af melde afbud og blive hjemme på grund af corona-situationen.

Formand Carl Chr. Pedersen gjorde det klart i sin beretning, at medlemmernes altoverskyggende udfordring lige nu er oversvømmede marker.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også