bannerPos

Fynsk aften i valgenes tegn

Det kommende valg til både EU og Folketinget fyldte godt på den velbesøgte generalforsamling i Centrovice. Her er formand Torben Povlsen i samtale med Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen. Foto: Erik Hansen

AF: ERIK HANSEN

REDAKTØR, LANDBRUGFYN
15-03-2019 10:00
Briterne stemte om brexit, mens 200 medlemmer hos Centrovice satte landbruget i fokus forud for det kommende folketingsvalg og EU-valget.

Allerede under den indledende spisning ved onsdag aftens generalforsamling i fynske Centrovice var valgkampen i gang. Her fortalte gårdejer Asger Christensen fra sydjyske Jordrup, hvorfor han stiller op for Venstre til EU-parlamentsvalget den 26. maj.

Senere opfordrede landboforeningens formand Torben Povlsen til, at der sættes kryds ud for en lokal kandidat, når folketingsvalget er en realitet indenfor nær fremtid.

- Og ud for en kandidat, som vil landbruget

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Pattevasker sørger for ens forberedelse hver gang

Hos mælkeproducent Knud Erik Therkildsen fra Djursland har investeringen i en pattevasker gjort, at køerne forberedes ens til hver eneste malkning, tre gange i døgnet. Det betyder blandt andet, at de 200 køer hurtigere lægger mælk ned og i dag kan malkes hurtigere end tidligere.

Er Miljøministeriet til skade eller gavn for landdistrikterne?

Dønningerne efter 1968 medførte en favorisering af den boglige skole. En ny intellektuel klasse opstod, som var nødt til at kassere den mere naturnære og erfaringsbaserede viden for at få lebensraum.

Fra næste uge begynder fremrykningen

Forud for påsken er der behov for at rykke et stort antal grise frem, og det begynder allerede fra næste uge.

Får fast forankring på Falster

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der tæller tre kontorer på Sjælland, har nu købt fast ejendom på Falster og udvider medarbejderstaben.

Stormøde om oversvømmelserne

Mange parcelhusejere, sommerhusejere og landmænd oplever dagligt kampen mod de massive mængder vand, som ikke i tilstrækkeligt omfang bliver håndteret af myndighederne. Der er brug for, at de tager deres ansvar omkring vandløbene alvorligt, og sikrer bedre mulighed for gennemstrømning. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer, Danske Vandløb samt Ålauget GST - Gudenåen - Silkeborg - Tange Sø til stormøde om de massive oversvømmelser, som vi ser landet over.

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

De første tegn på økonomiske corona-effekter

Var man i tvivl om, at der ville være en vækstmæssig regning at betale for coronavirusudbruddet, så kan nye tal måske overbevise, lyder det fra Nykredit.
Side 1 af 1775 (35496 artikler)Prev1234567177317741775Next