To dygtige brødre driver landbrug i Kroatien

For kun seks år siden købte de et nedlagt statsbrug og i dag fremstår gården velholdt og effektivt. - Vi har nu fem af vores voksne børn med fuldtids i bedriften, fortæller de stolt.

Der er godt 300 stykker kødkvæg på gården i en krydsning af limousine og charolais. Brødrene har indkøbt helt ny maskinpark til deres 400 hektar. Til højre er det Mirko Vrakic og i midten hans bror, Antun Vrakic. Ikke mindre end fem af deres voksne børn er også fuldtids arbejdende på gården - til venstre yngste søn, Fabian. De gamle statsbrugs-bygninger er omdannet til moderne maskinopbevaring. På gården er der et pilleanlæg, der både fremstiller foderpiller og fyringspiller til at opvarme alle boliger. Sønnen Fabian i gang med at udfodre. Der er 150 ammekøer plus 60 nyindkøbte fedetyre på græs. Slagteprisen på oksekød i Kroatien er i øjeblikket på 2,30 euro (ca. 17,25 kr.) pr. kg slagtet vægt.

De to brødre Antun og Mirko Vrakic har i 2015 købt et tidligere statsbrug på 400 hektar i det sydlige Kroatien.

- Bygningerne var nedslidte og maskinerne rustne og forældede. Vi har brækket ned, renoveret og indkøbt nye maskiner sammen med vores sønner, fortæller Mirko Vrakic på let forståeligt tysk, da Effektivt Landbrugs udsendte for nylig kom på besøg.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også