Studietur til Argentina med landbrugsbesøg

Vil du opleve pampassens mange forskellige landbrug, de gigantiske vandfald ved Iguazu og tangoshow i Buenos Aires, så er muligheden der på en studietur den 15.-26. januar.

Når det er mørkt og sikkert ret køligt herhjemme, er det højsommer på den sydlige halvkugle – hvor Argentina ligger.

Her har du mulighed for at komme med på en spændende studietur fra 15. januar og 11 dage frem til 26. januar.

Effektivt Landbrug tilbyder studieturen samme med det landbrugsfaglige rejsebureau Rejsogoplev og kontakter i Argentina med et program med vægt på natur, planteavl og husdyr i Argentina. Turen er således designet til landmænd og deres ægtefæller/samlevere.

Som rejseleder deltager tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen på hele turen. Han sørger sammen med den lokale guide Martin Jespersen for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning fra tilmelding til turen slutter.

Prof landbrug

For Argentina gælder, at det er et særdeles stort land efter danske forhold med nogle andre klimatiske forhold.

Men i markbruget er der som i Danmark meget stærk fokus på at hente høje udbytter med moderne dyrkningsteknikker og lave omkostninger. Det vil sige, at handelsgødning, planteværn og GM-afgrøder bliver brugt sammen med direkte såning hos de proffe landmænd.

Starter i Buenos Aires

Vi ankommer til Buenos Aires tidligt om morgenen og vel ude af lufthavnen kører vi til vores hotel lige i centrum af millionbyen ved mundingen af den store La Plata-flod.

Efter frokost kører vi på sightseeing i Buenos Aires – blandt andet oplever vi Evita Perons gravsted og præsidentpaladset.

Næste morgen indtager vi pampassen, hvor vi blandt andet besøger flere landbrug med forskellige produktioner som dyrkning af soja, majs, hvede og frø. Vi ser også en feedlot med opfedning af kvæg.

Vi har en aftale med det danske andelsselskab DLF, der er verdens største inden for frøavl, om et besøg hos dem i Pergamino. Vi besøger desuden Don Mario, der er en af de største planteforædlere i Sydamerika med speciale i majs og soja.

Udover alle de faglige besøg bliver der tid til at opleve flere af de turistattraktioner og den storslåede natur, Argentina byder på.

Iguazu vandfaldene

Det er klart, at et besøg i Argentina også inkluderer et besøg ved vel nok verdens største vandfald i Iguazu på grænsen til Brasilien. Vi kører derop i bus med stop undervejs blandt andet ved et hotel i en by med varme kilder og i en by, der er centrum for risdyrkning i Argentina.

Der er også stop hos Las Marias, en meget stor teplantage, hvor der dyrkes både traditionel te og mate, der drikkes af stort set alle argentinere fra morgen til aften af de meget specielle kopper med tilhørende sugerør – som alle pr. tradition inviteres til at få en tår af.

Udover at beundre vandfaldene fra kanten skal vi ud at sejle i store både – lige op til det faldende vand.

Tangoshow afrunder

Tilbage i udkanten af Buenos Aires er der endnu en sejltur i Tigre-deltaet med masser af beboede småøer og ingen biler. Det er en helt unik oplevelse.

Om aftenen skal vi til et fejende flot tangoshow med middag – det kan vist kun opleves på denne måde i Buenos Aires.

Næste dag går det hjemover igen mætte af masser af oplevelser.

Program og tilmelding

Program er nemt at finde på hjemmesiden www.rejsogoplev.dk, hvor man også kan tilmelde sig.

Sidste frist for tilmelding og dermed indbetaling af depositum 9. november. Tilmelding er først bindende efter betaling af depositum. Se i øvrigt de nærmere betingelser for rejsen på tilmeldingsblanketten bagerst i programmet.

Hvis du er interesseret eller vil have yderligere oplysninger kontakt gerne Niels Damsgaard Hansen ved at skrive til mail niels@rejsogoplev.dk eller ring 51 41 71 58.

Læs også