Engelsk planteavler: - Vi har halveret vores omkostninger med CA

Clive Balye er ikke i tvivl. - I over 10 år har vi dyrket med conservation agriculture, og det er fremtiden for os planteavlere, fastslog han på Danish Farmers Abroad konference i tirsdags.

- Vi ser klart CA som vejen til at opnå en mere robust jord og til at gøre os planteavlere mindre økonomisk sårbare gennem lavere omkostninger, sagde Clive Balye på et virtuelt indlæg på Danish Farmers Abroads konference i tirsdags. Clive Balye viser en video fra 2007 på hans farm, hvor en tung bæltetraktor trækker en såmaskine, som der står en støvsky af jord efter. - Vi ser her resultatet med en erosion af topjorden, der blæser langt væk.
Udbytter på TWBS Farms i vinterhvede før omlægning til CA (2005-2012) og efter omlægning (2012-2017). Grøn er lavt udbytte og gult er højt udbytte målt i t/ha. I dag køres der ikke med traktorer, der vejer over otte tons. Direkte såning af vinterhvede i efterafgrøde. Hvede sået direkte i efterafgrøde står perfekt hen i vækstsæsonen. Farmens Horsch 12.25 Avatar direkte såmaskine.

- Er conservation agriculture ikke helt afhængig af glyphosat?

Det er sidste spørgsmål fra salen til den engelske landmand, Clive Balye, som netop har holdt et indlæg på Danish Farmers Abroads konference i tirsdags i Brædstrup.

Clive Balye driver TWBS Farms på i alt 1.800 hektar midt i England nær Birmingham og har i 15 år kørt med no-till, som de seneste 10 år er gået over i conservation agriculture (CA).

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også