- Vi har 78 kyllingestalde fordelt over 500 hektar

Martin Rishøj er driftsleder på Emiraternes største slagtekyllingefarm Al Rawdah. Og i regionen er kyllinger big business.

- Som dansk kyllingeproducent kan det være svært at forestille sig, hvor stort her egentligt er, siger han, da Effektivt Landbrug er på besøg.

På ENFs egen produktion af æg og rugeri - her ses de æglæggende høns - produceres hver måned godt en million kyllinger til slagtning. Foto: ENF Al Rawdah-farmen ligger i et ørkenområde, og de 78 store stalde syner ikke af meget spredt over et 500 hektar stort areal. Det er primært fodercentralen, der ses på afstand. Emiraterne - her United Arab Emirates - er sammen med Qatar og Bahrain en lille, men meget rig oliestat ved den Persiske Golf. De store producenter af slagtekyllinger er Saudi-Arabien og Ægypten, som slagter henholdsvis op til 3 millioner og 15 millioner slagtekyllinger - hver dag! Næsten alle områder i Emiraterne ser således ud - med ørken, der ikke giver mulighed for foderproduktion. Alt skal importeres. Der er omkring 400 ansatte på farmen, og de kommer fra 40 forskellige lande. Derfor bor de fleste på farmen i disse huse, hvilket er en fordel for biosecurity. - Vi stiller store krav til vores biosecurity ved at have hele produktionen ét sted. Det er der stort behov for, da vi konstant er udfordret her i Emiraterne af stort set alle fjerkræsygdomme. fortæller Martin Rishøj. Fotos: Jørgen P. Jensen Et kig på Google Map viser Al Rawdah-farmen med hovedbygninger, fodercentral og slagteri øverst. Og de 78 kyllingestalde ses i små blokke spredt over et 500 hektar stort areal med god afstand. Der er 1,3 millioner kyllinger ad gangen på farmen. Kyllingerne bliver slagtet tidligt ved en levendevægt på 1.300 - 1.500 gram. Foto: ENF Kørsel med foder ud til staldene. Her ses farmens fodercentral. 
- Alle hernede taler om at reducere antibiotika, men få får gjort noget ved det. Vi satser benhårdt på det og ved, at der er et marked her, som vil betale for det, fortæller Martin Rishøj.

- Vi er større end al slagtekyllingeproduktion på Fyn og Sjælland tilsammen.

Det fastslår 55-årige danske Martin Rishøj om produktionen på Al Rawdah-farmen, da Effektivt Landbrug for nylig er på besøg.

Farmen ligger i det åbne ørkenområde cirka 40 kilometer syd for Dubai og er det centrale staldanlæg i fødevarevirksomheden Emirates National Food (ENF), som er Emiraternes største producent af kyllingekød.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også