Texas-ranch med helt specielt kvæg

Her er ekstremt varmt og fugtigt om sommeren. Men gamle J.D. Hudgins fremavlede sidst i 1800-tallet kvægracen Brahman, der kunne tåle klimaet. – Han er min tipoldefar, og vi er i dag 18 familiemedlemmer, der avler Brahman, fortæller John Locke, som Effektivt Landbrug netop har besøgt.

- Dyrene er både rolige og meget intelligente, fortæller John Locke. Så er det fodringstid i indhegningerne med Brakman-tyrene. I øjeblikket er der 1.800 Brahman-dyr på de i alt otte farme, der tilhører familiemedlemmerne. Her går ammekøer med kalve. Denne tyr hentede J.D. Hudgins - John Lockes tipoldefar - i Indien sidst i 1800-tallet. Tyren er stort set stamfar til alle nulevende Brahman-dyr. Disse tyre, der går i feedlots i modsætning til køerne, ejer John Lockes og hans far. Præmier og statuetter fra udstillinger over hele verden fylder godt op i bestyrelseslokalet i familiefirmaet, viser John Locke.

Slutproduktet er oksekød.

Og til at frembringe dette er J.D. Hudgins-folkene i Texas anerkendt og belønnet i stor stil verden over for deres avlsarbejde med kvægracen Brahman.

Anerkendelsen skyldes ikke mindst det helt særligt familiesamarbejde på den store Texas-ranch.

- Vi er otte selvstændige landbrug her i området, der alle opdrætter Brahman-kvæg i verdensklasse. Og på disse landbrug arbejder vi i alt 18 familiemedlemmer, fortæller John Locke.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også