Værste tørke i 500 år har givet bedste sæson for agriturisme i mange år
Hvordan vender man tørken til noget positivt i Italien? Familien Cazzaro har satset stort ved at ombygge dele af gården til agroturisme, der er i stor vækst over hele landet. - Det sikrer en stabil indtægt, når afgrøderne brænder væk, siger Frederico Cazzaro.

Frederico Cazzaro (tv.) er 29 år og skal snart overtage hans fars (th) gård.- Tørken har virkelig været slem i år, og majshøsten har været elendig. Men vi har heldigvis kunnet kanal-vande vores marker, så vi venter en middel høst af sojabønner, fortæller faderen. Fotos: Jørgen P. Jensen
Hvad gør en italiensk landmand, når tørken år efter år bliver værre?
Han følger de regionale opfordringer til at frigive det store potentiale for turistindtægter, som ligger i at bo på landet i Italien.
Agroturismo, som landboturisme hedder på italiensk, er de seneste år blevet meget udbredt og er nu med til at sikre en stabil og velkommen indtægt i tider, hvor klimaet gør markbrug stadig mere tørt og tabsgivende.
Nogle regioner er mere oplagte til agroturismo end andre.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her