Japansk wagyu-kødproducent: Slagtedyr koster 62.000 kroner stykket

Daglig massage af alle fededyr og opvækst til klassisk musik i stalden. Historierne er mange om det berømte japanske kødkvæg. Men historierne kunne 31 danske landmænd for nylig aflive ved besøg hos en af Japans største producenter af wagyu-slagtedyr.

Her er hele holdet af 31 danske landmænd, som netop har været på studietur i Japan. Det er besøgsværten i forreste række til højre, som er storproducent af det berømte dyre wagyu-kød. Fotos: Jørgen P. Jensen Landmanden, Mr. Nakabayashi (th), er også formand for den japanske kødkvægs-brancheorganisation, og han fik byens borgmester (nr. to fra højre) til at byde de danske landmænd velkommen. Fra venstre Effektivt Landbrugs rejseleder og i midten tolken. Dyrene går i åbne stalde, da der ikke er meget vinter i området. - Jeg indrømmer, at så flotte bygninger ikke er nødvendige. Men den japanske stat betaler halvdelen af al staldbyggeri. Til gengæld er der et krav om høj kvalitet i byggeriet, siger Mr. Nakabayashi. Steffen Erik Vestergaard Mr. Nakabayashi inviterede de 31 danske landmænd på frokost for at smage hans wagyu-kød. Det blev serveret som den japanske ret sukiyaki - stegt på gasgrill ved bordet. Fodret er dyrt, da al foderet importeres fra hele verden. Intet grovfoder dyrkes i Japan. - Høet er fra Australien. Hvede, majs og soja fra USA og andre lande, fortæller gårdens datter.

Normalt sendes de slagteklare dyr på aktion, hvor slagteriernes opkøbere kommer og byder på dyrene.

- Men vi er så store, at opkøberne kommer direkte her på farmen og byder på vores dyr, fortæller han for de lyttende, danske landmænd.

Det sker kun i Iga-regionen og giver en bedre kontant og bedre pris.

- Desuden lægger man mere og mere vægt på sporbarhed, så slagteriet kan fortælle om oprindelsen og farmen. Og landmanden får en direkte feedback fra forbrugerne

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også