Japansk wagyu-kødproducent: Slagtedyr koster 62.000 kroner stykket

Daglig massage af alle fededyr og opvækst til klassisk musik i stalden. Historierne er mange om det berømte japanske kødkvæg. Men historierne kunne 31 danske landmænd for nylig aflive ved besøg hos en af Japans største producenter af wagyu-slagtedyr.

Normalt sendes de slagteklare dyr på aktion, hvor slagteriernes opkøbere kommer og byder på dyrene.

- Men vi er så store, at opkøberne kommer direkte her på farmen og byder på vores dyr, fortæller han for de lyttende, danske landmænd.

Det sker kun i Iga-regionen og giver en bedre kontant og bedre pris.

- Desuden lægger man mere og mere vægt på sporbarhed, så slagteriet kan fortælle om oprindelsen og farmen. Og landmanden får en direkte feedback fra forbrugerne

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også