Godt nyt for dansk landbrug: Japan vil købe meget mere i Europa

Japanerne skal importere næsten 70 procent af deres fødevarer. - Og det bliver i stigende grad fra Europa, vurderer statskonsulent Jesper Vibe-Hansen. I 2023 skal der fejres 100-året for særlig gode forbindelser mellem dansk og japansk landbrug.

Udsigten over Kyoto beundres af de danske landmænd, der for nylig besøgte Japan. Afgang for de 31 danske landmænd med hurtigtoget Shinkansen, der med op til 400 km/t forbinder Tokyo med blandt andet Osaka, Kyoto og det sydlige Japan. - Uforståeligt, at landmændene både får så høje priser for ris og Japan samtidig har overskud af ris, der så eksporteres til lave verdensmarkedspriser. siger en af landmændene på turen, Eigil Andersen.

Danmark har i dag seks såkaldte statskonsulenter udstationeret på vigtige ambassader rundt om i verden. De fremmer især afsætningen af danske landbrugsprodukter i de pågældende lande.

Jesper Vibe-Hansen er dansk statskonsulent i Japan, som er et stort og vigtigt eksportmarked for danske landbrugsprodukter.

Det er derfor særlig interessant for de 31 danske landmænd at få en helt aktuel markedsvurdering, da de besøger den danske ambassade i Tokyo for nogle uger siden.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også