Dansk kakao-produktion i Nicaragua

Lars og Niels Møller har på kun fem år udviklet en lokal og enkel kakaodyrkning til en stor kvalitets-kakaoproduktion med eksport til over 35 lande verden over.

Løn til de lokale arbejdere i kakaoplantagerne ligger på mellem 250 – 1.500 kr. pr. måned. Foto: Ingemann. Lars Møller viser, hvordan kakaobønnerne soltørres på fabrikkens anlæg. Ingemann laver et stort udviklingsarbejde i selve forarbejdningen af kakaobønnerne. Ingemann gør et stort arbejde for at udvikle lige netop den kakaosmag, som efterspørges mest til chokolade. Kakaosmagen beskrives som ved vinsmagning med betegnelse som noter af læder, champignon, tobak, figen, nødder, røg, krydret eller sød. Lars Møller i Ingemanns forædlingsområde, hvor der udvikles nye kakaotræsorter i et omfattende arbejde med podning og krydsning.

De fleste holder af chokolade og forventer, at kakaoen betyder meget for smagen.

- Men faktisk kan du kalde noget for chokolade, hvis blot 15 procent af indholdet er kakao. Så er det mest sukker og andre ting, det smager af, fastslår Lars Møller, der sammen med sin far, Niels Møller, har etableret en produktion af kvalitets-kakao i Nicaragua.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også