bannerPos

Studietur til Japan

Rejsen vil blandt andet gå tæt forbi Japans ikoniske bjerg Mont Fujiyama, som også hurtigtoget Shinkansen mellem Tokyo og Kyoto passerer.

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
22-05-2020 21:00
Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Sidst i oktober tilbyder Effektivt Landbrug i samarbejde med rejsogoplev en 10-dages landbrugsfaglig studietur til det centrale Japan.

Ligesom for artiklerne her i avisen er formålet med studieturen at møde de japanske landmandskolleger, opleve deres hverdag og udfordringer og få et indtryk af landbrugets vilkår i det velhavende land.

Men bare at bo og spise i Tokyo med sine 37 millioner indbyggere er en kæmpe oplevelse i sig selv. Forhåbentlig skal byen i 2021 være vært for de olympiske lege.

Studieturen var fastlagt til juni, men er nu i samråd med de japanske værter og de allerede tilmeldte danske deltagere flyttet til oktober. Der er stadig ledige pladser.

Toyota og Shinkansen

At komme ud i de japanske landområder er en endnu bedre oplevelse end storbyerne. Derude er der store markområder, som står spejlblanke af de vanddækkede rismarker. Ofte overraskes man over den høje standard, som der generelt er på de japanske landbrug.

Ud over en hel del besøg på landbrug bliver der tid til et meget interessant besøg på de enorme Toyota-bilfabrikker, togrejse med hurtigtoget Shinkansen, møde med vores folk på den danske ambassade i Tokyo og med Danish Crowns repræsentant. De vil gennemgå afsætningen af danske landbrugsprodukter med en vurdering af det japanske marked de kommende år.

Mellem de faglige oplevelser bliver der plads til kulturelle besøg, som giver indtryk af Japans historie og samfund - både i Tokyo, Kyoto og i landområderne, hvor man normalt ikke kommer som turist.

Rejseleder

Studieturen er for alle med interesse for Japan – både som landbrugsland og som højværdimarked for dansk landbrugseksport.

Rejseleder er journalist og agronom Jørgen P. Jensen, Effektivt Landbrug, der har rejst i Japan med adskillige landmandshold og på reportagerejser over det meste af Japan. Han er med på hele rejsen og oversætter til dansk. Desuden har vi Masumi Tsuchiya med som meget erfaren lokal guide. Hun har i en årrække arbejdet på den danske ambassade i Tokyo, og kender derfor Danmark og danske landbrugsprodukter rigtig godt.

I prisen for turen, hvor der er mulighed for at dele dobbeltværelse eller få eneværelse, er der helpension, og alle entreer i programmet er inkluderet. Så det er stort kun lommepenge, der er brug for.

jpjensen@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 41 76 84

 

Landbrugsfaglig studietur til Japan

Tidspunkt: 18.-27. oktober 2020

Program:

Dag 1: Fly København-Tokyo

Dag 2: Intro til japansk landbrug. Besøg rundt i Tokyo

Dag 3: Den danske ambassade, Danish Crown og første faglige besøg

Dag 4: Farm-besøg nord for Tokyo og besøg Nikko kulturarvs-område

Dag 5: Flere farm-besøg i forskellige landområder – planteavl, svineproduktion, kvægbrug

Dag 6: Hurtigtoget Shinkansen til byen Nagoya. Besøg på Toyota bilfabrikkerne.

Dag 7: Farmbesøg i det centrale Japan. Specialafgrøder og forarbejdning.

Dag 8: Sightseeing i den berømte by Kyoto med faglige besøg

Dag 9: Farm-besøg formiddag og Shinkansen tilbage til Tokyo

Dag 10: Fri formiddag og afslutningsarrangement. Fly mod Kbh.

Dag 11: Hjemkomst Kbh. kl. 9.10 morgen.

Pris pr. deltager i delt dobbeltværelse: 25.100 kroner. Tillæg eneværelse: 4.800 kroner

Program og information på www.rejsogoplev.dk

Seneste tilmelding 9. juli 2020

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overbormester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.
Side 1 af 1851 (37015 artikler)Prev1234567184918501851Next