Nordjyder køber fabrik i Kina til at lave kvægfoder i Nicaragua

For ret præcist et år siden startede Andreas Eriksen og Ole Gregersen deres anlæg til behandling af ris til olie og foder. Det har været drøjt og ret vildt, fortæller de to iværksættere.

Således ser den modtagne fedtholdige rismel ud. Normalt vil det blive harsk i løbet af få dage på grund af det høje fedtindhold. Fra højre Ole Gregersen og Andreas Eriksen. Til venstre Fernando Montiel er netop er kommet i Latin Oils bestyrelse. Han er desuden daglig leder på det danske Cattlenic-projekt, der udlåner kødkvæg til småbønder. Fotos: Jørgen P. Jensen. Med anlægget fra Kina fulgte også tre kinesiske montører. – Men de ville hurtigt hjem og efterlod os selv til at finde og rette alle indkøringsproblemerne, fortæller Andreas Eriksen. I disse plader opsamles den paraffin, som er renset af risolien, så den bliver helt klar og lys. - Nu er udfordringen af afsætte vores foder og olie, fortæller Andres Eriksen. Heldigvis er der gode veje og infrastruktur i Nicaragua – her i området udenfor den danske fabrik Latin Oil S.A.

Andreas Eriksen er nordjyde og uddannet jordbrugsteknolog. I sine unge dage havde han udlængsel og tog en tur til Vietnam.- Der skal jeg godt nok aldrig over mere. Der var alt for mange mennesker for mig, fastslår han med et smil.- Så så jeg i avisen, at Mellemfolkeligt Samvirke søgte medarbejdere til Guatemala i Mellemamerika, tog herover og begyndte af arbejde med indianerbønder. Noget af en udfordring da jeg ikke kunne et ord spansk.Han blev dog i arbejdet i tre et halvt år og giftede sig med en salvadoraner og flyttede til El Salvador. Og senere flyttede de sammen til Nicaragua. 

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også