Sygdom i amerikansk landbrugsfamilie førte til ændringer i produktionen

Familien Woodard i Darlington, South Carolina i USA, er meget bevidste om, at deres liv handler om meget mere end blot at høste store udbytter på de 1.600 hektar, de dyrker med bomuld, jordnødder, soja, majs og græs til deres kødkvæg. Blandt andet får de på en livstruende baggrund lavet tæpper og håndklæder ud af deres egen, bæredygtige bomuld.

Fra venstre Wes, Frankie og Ty Woodard, som sammen driver farmen. Det er stadigvæk Frankie Woodard, som er ejer. Han overtog farmen fra sin far, der etablerede den i 1962. Denne maskine løfter jordnødderne op af jorden og lægger dem ovenpå jorden, så de kan tørre, inden de bliver samlet op af en anden maskine. De fleste lidt større landbrug i USA har egne lastbiler til transport af afgrøder og gødning med videre. Siloanlægget bruges til sojabønner og majs. Foran en JD-såmaskine til direkte såning, som også praktiseres af familien for at være så bæredygtig som muligt. Denne maskine kan blandt andet bruges til at dræbe efterafgrøder med og til at findele halmen efter jordnødderne. Denne strip-till såmaskine bruges til sojabønner og majs. Lige som på konventionelle brug i Danmark bliver der brugt pesticider. Men jo mindre, der rodes i jorden, jo færre pesticider er nødvendige. Tracy Woodard forærede et tæppe væk, og Hanne Petersen fra Sjælland var den heldige, der fik det. Tracy Woodard står for design af familiens tæpper og håndklæder af bomuld, som de selv leverer til væveriet. De kan ses her: https://coveredincotton.com/collections.

Når der sker noget dramatisk og livstruende i en familie, kan det få langvarige følger - gode som mindre gode.

Hos familien Woodard i Darlington, South Carolina i USA, førte det til, at de begyndte at bruge bomulden fra markerne til at lave tæpper og nu også håndklæder. Men hvorfor?

- Vi har tre børn, og to af dem er tvillinger fra september 2015.

- Den ene af dem, Tobin, fik meningitis, da han kun var tre måneder g

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også