bannerPos

Lidt højere jordpris i årets andet kvartal

04-11-2019 13:18

Jordprisen steg i årets andet kvartal steg med 6.000 kroner pr. hektar, svarende til fire procent. Det oplyser det finansielle rådgivningsselskab Agrocura, efter at have omregnet nye tal fra Danmarks Statistik til priser, der dækker frie handler over 15 hektar inklusiv bygninger, eksklusiv løsøre.

Jordprisen stiger til 152.500 kroner pr. hektar.

- De højeste priser findes fortsat i Vest- og Sydsjælland (inklusiv Lolland Falster) på 205.500 kroner pr. hektar. De laveste priser er i Vestjylland på 117.000 kroner pr. hektar, skriver Agrocura på sin hjemmeside.

Der er blevet omsat 9.620 hektar i andet kvartal 2019, og det giver en omsætningshastighed på cirka 68 år, hvilket fortsat er det dobbelte af, hvad den historiske omsætningshastighed er.

- Set i forhold til bedre indtjening i landbrugserhvervet fornemmer vi en stigende aktivitet i andet halvår 2019 på handel med landbrugsejendomme, skriver Agrocura, der forventer, at jordprisen vil stige fremover.

- Det er vores forventning, at penge fra indlån og obligationer søger mod ejendomsmarkedet generelt. Det vil sammen med lave renter presse ejendomspriserne opad de kommende 8-15 år. Samtidigt falder afkast på ejendomme/jord, idet alternativet er negative renter i banken eller negative renterer på obligationer, skriver Agrocura. 

Se mere om jordprisudviklingen på Agrocura.dk. 

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next