AgroMarkets: Sælg det sidste korn nu

Kornprisen er svækket yderligere, og det betyder, at AgroMarkets nu går i markedet og sælger de sidste 20 procent af høst 2019 - dog ikke maltbyg.

Kornprisen er svækket yderligere, og det betyder, at handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets nu går i markedet og sælger de sidste 20 procent af høst 2019. Salget gælder alt korn - dog ikke maltbyg.

Baggrunden er, at kornprisen siden medio september er steget i en ubrudt linje frem til forrige uge, hvor den først vaklede lidt for så at falde så meget, at det nu udløser et salgssignal.

Kunder i AgroMarkets har nu solgt alt deres korn fra høst 2019. Og 80 procent maltbyg.

Som altid går handelsrådgivningsfirmaet kun i markedet med et signal, når der er garanti for, at man kan opnå den foreslåede pris. Denne gang garanterer AgroMarkets, at man kan opnå en pris vest for Storebælt på 115-118 kroner med afregning i november/december efter købers valg. Vælger man i stedet afregning til januar/marts, kan man lægge 2-3 kroner til prisen.

Øst for Storebælt ligger priserne i niveauet 109-112 kroner pr. 100 kg med afregning i november/december.

- Lige nu kan vi desværre ikke opgive en pris øst for Storebælt for afregning i januar/marts 2020, da markedet der er noget uklart. Men måske ændrer det sig nu, siger John Jensen, handelsrådgiver i AgroMarkets.

Maltbyg

Der er p.t. ikke et marked for maltbyg, og 2018-lageret "spøger" stadig. Vil man endelig fremtvinge en pris på maltbyg, ligger kvalitetstillægget ifølge AgroMarkets på cirka seks kroner.

- Det er jo overhovedet ikke interessant at sælge kvalitetskorn til så lav en pris. I stedet kan du så prøve at finde dig en svineproducent, som du kan sælge varen til. Kilo for kilo, siger John Jensen.

Han tilføjer:

- Vi har ingen garanti for, at der kommer et lukrativt marked for maltbyg dette høstår. Tidligere år har vi pludselig oplevet, at der åbner sig et kort vindue. Det håber vi på også kan ske i år. Indsatsen ved at vente med at sælge maltbyggen er dog meget begrænset, så vi lever indtil videre i håbet.

Salgspris

Vil man høre mere om blandt andet det danske kornmarked, holder AgroMarkets for øjeblikket en række HandelsErfa-møder. Tid og sted kan ses på www.agromarkets.dk.

- Vi forsøger at få alle vores abonnenter til at følge vores signaler, og efterhånden er der flere og flere, der gør det. Har man fulgt alle vores salgssignaler på kornhøst 2019, har man fået en gennem-snitspris på 125-126 kroner pr. 100 kg, siger John Jensen.

mip

Læs også