Herning samlede igen hestefolket

Efterårsferien bød på World Cup-stævne i Jyske Bank Boksen. Et arrangement, der trak både spring- og dressurinteresserede tilskuere til det midtjyske fra både ind- og udland.

Klapsalver, åndeløs spænding, latter og snak – World Cup-stævnet i Herning, der fandt sted i skolernes efterårsferie, byder altid på oplevelser, der udløser lidt af det hele hos det fremmødte publikum.

Det var i år femte gang, at det hesteglade publikum kunne nyde verdensklasse dressur og springning i Jyske Bank Boxen, men dagene bød også på et program med følauktion og show, ligesom udstyrsmessen lod publikum gå på tilbudsjagt, når benene skulle strækkes eller pauserne i programmet tillod det.

Svensk sejr i kür

Søndag blev ugens program rundet af med World Cup kür, hvor det denne gang blev til svensk sejr, selvom de danske dressurryttere også præsterede i top.

Den rutinerede svensker Patrik Kittel og den 11-årige vallak Touchdown, der med en score på 84,065 sejrede suverænt foran sin morfar, den 19-årige avlshingst Blue Hors Zack, der med Nanna Skodborg Merrald blev nummer to med en score på 82,820 procent.

På tredjepladsen fulgte endnu en dansk ekvipage, Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov med 81,76 procent.

Sidste dans for Zack

Det var ikke et hvilket som helst stævne for Nanna Skodborg Merrald. Meldingen lød, at det skulle være det sidste internationale stævne for den 19-årige avlshingst Blue Hors Zack, hvilket førte til rørte tårer hos såvel rytter som blandt publikum, da ekvipagen for sidste gang hilste af foran dommerne til stående applaus efter et forrygende ridt.

- Han har gjort det muligt for mig at være blandt verdens bedste. Han fortjener alt det bedste, sagde Nanna Skodborg Merrald efter dagens program.

Årets modtager af Lis Hartels Mindepris

I pausen under World Cup küren blev Lis Hartels Mindepris uddelt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er forperson for Dressurens Venner. Hun begrundede valget af Dansk Varmblods formand Jan Pedersen som prismodtager således:

»Årets modtager af Lis Hartels Mindepris har gennem sit mangeårige virke i Dansk Varmblod været med til at styrke den danske dressurhest.

Jan Pedersens uvurderlige arbejde som avler og leder af vores Avlsforbund, og som præsident for World Breeding Federation for Sport Horses har synliggjort og udviklet avlen.

Dansk Varmblods Hingstekåring med et fagligt, konkurrencepræget og flot show er blev et sandt tilløbsstykke også uden for landets grænser.

Ved Ungheste VM har Dansk Varmblods heste vundet 20 medaljer heraf 11 af guld, hvilket taler sit klare sprog.

Jan Pedersen har evnen til at etablere et team og løfte opgaver med lange perspektiver, der kommer avlen og dressursporten til gode. Dansk avlede dressurheste står højt i kurs, de er avlet på holdbarhed og elegance – vi kan med rette være stolte af DV-dressurheste.

Tillykke Jan Pedersen med Lis Hartels Mindepris 2023.«

Kilde: varmblod.dk

Læs også