Herning samlede igen hestefolket

Publikums begejstring da Patrik Kittel red fra banen understregede, at præstationen var i top. Foto: Camilla Bønløkke Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen World Cup-stævnet i Herning blev det sidste internationale stævne for den 19-årige avlshingst Blue Hors Zack. Foto: Camilla Bønløkke

Klapsalver, åndeløs spænding, latter og snak - World Cup-stævnet i Herning, der fandt sted i skolernes efterårsferie, byder altid på oplevelser, der udløser lidt af det hele hos det fremmødte publikum.

Det var i år femte gang, at det hesteglade publikum kunne nyde verdensklasse dressur og springning i Jyske Bank Boxen, men dagene bød også på et program med følauktion og show, ligesom udstyrsmessen lod publikum gå på tilbudsjagt, når benene skulle strækkes eller pauserne i programmet tillod det.

Søndag blev ugens program rundet af med World Cup kür, hvor det denne gang blev til svensk sejr, selvom de danske dressurryttere også præsterede i top.

Den rutinerede svensker Patrik Kittel og den 11-årige vallak Touchdown, der med en score på 84,065 sejrede suverænt foran sin morfar, den 19-årige avlshingst Blue Hors Zack, der med Nanna Skodborg Merrald blev nummer to med en score på 82,820 procent.

På tredjepladsen fulgte endnu en dansk ekvipage, Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov med 81,76 procent.

Det var ikke et hvilket som helst stævne for Nanna Skodborg Merrald. Meldingen lød, at det skulle være det sidste internationale stævne for den 19-årige avlshingst Blue Hors Zack, hvilket førte til rørte tårer hos såvel rytter som blandt publikum, da ekvipagen for sidste gang hilste af foran dommerne til stående applaus efter et forrygende ridt.

Læs også