Klar til Brahetrolleborg

God opbakning til det 119. hesteskue på Brahetrolleborg, der afholdes lørdag den 21. juli.

Når dette års Brahetrolleborg Heste- og Ponyskue afholdes lørdag den 21. juli - traditionen tro den 3. lørdag i juli - er det 119. gang, den smukke plads mellem Brahetrolleborg Slot og godsets fredede og velholdte avlsbygninger danner ramme om det traditionsrige skue.
Det er dog ikke kun gamle traditioner, der præger denne store fynske heste-begivenhed. For syvende år i træk er samtlige racer og avlsforbund i Danmark indbudt til at udstille. Og i år er ca. 70 heste og ponyer, fordelt på 14 forskellige racer, tilmeldt til udstilling og bedømmelse på skuet. Dertil kommer et antal opvisningsheste og -ponyer samt køre-, ride- og arbejdsheste med diverse opgaver.
Desuden afholdes skuet for første gang i 31 år med en ny formand ved tømmerne, idet Brahetrolleborgforeningens formand gennem de sidste 30 år, Inge Lise Ulrich, Skjoldemose, ved generalforsamlingen i foråret ikke ønskede genvalg. Til ny formand valgtes Tina Kirkegaard Eriksen, Stærbakkegaard, Høje Dong, Stenstrup, som altså nu får sin »ildprøve« som chef for det traditionsrige heste- og ponyskue - efter aftale med god støtte fra sin forgænger, som fortsat er medlem af skuets aktive ordningsudvalg

Læs også